Media: ”Dramatisk ökning” av döda ukrainska soldater – ”enorma förluster”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Den misslyckade ukrainska motoffensiven har lett till en ”dramatisk ökning” av antalet dödade ukrainska soldater, rapporterar BBC. De döda männen staplas på hög i bårhus.

Att proxykriget i Ukraina liknar ett blodbad där det ukrainska folket offras i ett gagnlöst försök att krossa Ryssland är kanske ingen nyhet för läsare av alternativmedia.

(Läs till exempel: Macgregor: Ukraina har inte uppnått nånting, 100.000-tals har dött för ingenting och Ryssland är starkare än nånsin)

Men nu rapporterar även mainstream-media om den enorma manspillan.

På tisdagen skriver BBC att Ukrainas motoffensiv har lett till en ”dramatisk ökning av antalet döda” och om att ”soldaterna ligger högt staplade” i bårhus.

Detta återger den svenska nyhetskanalen Omni som en ”Dramatisk ökning av döda i början av motoffensiven: ’Var värre än Bachmut'”.

BBC har talat med 26-åriga Margo, som säger att hon pratar med de döda.

”Ukraina ger ingen officiell siffra för sina döda i krig – de ukrainska väpnade styrkorna har upprepat att deras antal krigsoffer är en statshemlighet – men Margo vet att förlusterna är enorma”, skriver BBC.

– Det svåraste är när man ser en död ung kille som inte ens fyllt 20, 22 år. Och inser att de inte dog sin egen död. De dödades, säger kvinnan till BBC.

I sociala medier reagerar vissa på att nyheten går emot medias tidigare rapportering om kriget, som snarare framställt Ukraina som vinnaren.

”Och jag som trodde att de hade ett fantastiskt krig mot ett ’förlegat’ ryskt artilleri”, skriver en användare på X.

Kriget i Ukraina är så förödande att landet håller på att få slut på soldater, varnade en brittisk expert för förra veckan. Därför kan Ryssland snart vinna.

Förra veckan påstod även den ryska presidenten Vladimir Putin att Kievregimens agerande är väldigt märkligt. Den är totalt cynisk och beter sig som om den kastar in någon annan nations folk i en närmast given och meningslös död i proxykriget mot Ryssland, menar han.

Läs också: USA styrs av ”ett kriminellt nätverk” – som ”provocerade fram” kriget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program