Kievregimen agerar som om den offrar någon annans folk, enligt Putin: ”Häpnadsväckande”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukrainas ledning beter sig på ett märkligt sätt, enligt den ryska presidenten Vladimir Putin. De beter sig om de kastar in någon annan nations folk i en närmast given och meningslös död i proxykriget mot Ryssland.

Vad sysslar egentligen Ukrainas president Volodomyr Zelensky med? Det undrar nu Rysslands president Vladimir Putin.

Kievregimen agerar nämligen så hänsynslöst mot det ukrainska folket att man kan undra om den ukrainska regeringen egentligen själv är ukrainsk. För den beter sig om den kastar in ett annat folk, en annan nation, i kriget.

– Jag tittar ibland på vad den andra sidan gör och då får jag intrycket att de inte betraktar människorna som de kastar in i minfälten och under vår artillerield som sitt eget folk. De agerar som om det inte alls var deras egna medborgare, säger Putin.

Detta är ”häpnadsväckande”, enligt den ryska presidenten.

– Men det är deras egen sak och problem, tillägger Putin.

Runt en halv miljon soldater beräknas ha gått förlorade hittills i kriget. Men samtidigt har Ukraina inte lyckats uppnå nånting, enligt den amerikanska militäranalytikern Douglas Macgregor. En ledande general i Italien säger nu att Ukraina inte kan vinna mot Ryssland, och att kriget borde ha stoppats för länge sedan.

”Det har varit ett kriminellt blodbad från första början”, skriver debattören Will Schryver på X och hävdar att det som Ukrainas regim och väst sysslat med sedan konflikten inleddes liknar en ”samvetslös folkmordsslakt på Ukrainas manliga befolkning”.

Läs också:

Macgregor: ”Vi har förvandlat Ukraina till en gravplats”
Macgregor: Ukraina har inte uppnått nånting, 100.000-tals har dött för ingenting och Ryssland är starkare än nånsin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program