Macgregor: Ukraina har inte uppnått nånting, 100.000-tals har dött för ingenting och Ryssland är starkare än nånsin

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukrainas flagga. Foto: Swebbtv arkiv

Proxykriget mot Ryssland är fullständigt förödande för Ukraina, säger den amerikanska militäranalytikern Douglas Macgregor i en intervju med Stephen Gardner. Man har förlorat på slagfältet samtidigt som man sålt ut sitt land till västerländska bolag, hävdar han.

Den amerikanska arméöversten och militäranalytikern Douglas Macgregor är tillbaka med mer förkrossande kritik mot västs hantering av proxykriget i Ukraina.

Enligt Macgregor är kriget en katastrof för Ukraina.

Han hävdar också att Ukraina sålt ut sitt land till jätteföretag som BlackRock, avtal och pengar som hotas om man skulle inleda fredsförhandlingar med Ryssland.

Regimen har lovat ut sitt land till dessa bolag, enligt Macgregor. Blackrock ska dessutom hjälpa till med att ”återuppbygga” Ukraina, som det officiellt heter.

Detta har försatt president Zelenskys regering i en ”extraordinärt desperat situation”.

– Han faller samman. Hans trupper är förstörda. Hundratusentals har dött för ingenting. Han har uppnått ingenting, säger Douglas Macgregor

– Och ryssarna är nu starkare än de någonsin varit, mycket starkare än vi trodde de kunde bli, baserat på de falska antaganden om Ryssland.

Väst har sedan februari 2022 fått ”lära sig en läxa (om Ryssland) den svåra vägen”, säger han. Ryssland liknar inte alls det land som fanns på 1990-talet, då Ryssland på riktigt var svagt.

Kriget kommer sluta om USA drar sig tillbaka från Ukraina och upphör med sina vapenleveranser, för då kommer övriga västvärlden göra samma sak.

Ukrainas regim känner till allt detta, och vilka löften man gett till olika intressen i väst. Därför kommer man envist fortsätta kriga, oavsett hur många soldater som dör och oavsett att man aldrig lyckas nå verklig framgång mot de ryska styrkorna.

– Det kommer inte fungera, säger Macgregor.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program