USA styrs av ”ett kriminellt nätverk” – som ”provocerade fram” kriget

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Hur kunde USA gå så långt som att spränga sönder Nord Stream? Det är kanske trots allt inte så konstigt, med tanke på att landet styrs av ett ”kriminellt nätverk”, som Magnus Stenlund uttrycker det i Swebbtvs senaste nyhetsanalys.

Det är i Swebbtvs nyhetsanalys som Magnus Stenlund och Mikael Willgert bland annat diskuterar Nato, och en ny teori om att Nord Stream sprängdes sönder med hjälp av en mindre vätebomb.

Den legendariska amerikanska journalisten Seymour Hersh har tidigare avslöjat att det var USA som bombade sönder den rysk-europeiska energiinfrastrukturen, en händelse som i princip försvunnit från mainstream-medias rapportering.

Men enligt Stenlund ska man inte riktigt sätta ett likhetstecken mellan USA som nation och vad landets maktelit sysslar med.

– Det är ju ett kriminellt nätverk som har ledningen i USA idag, säger Magnus Stenlund i Swebbtv.

– De har en enorm makt som de utnyttjar på sämsta möjliga sätt. Och i det här fallet visar de också att de är beredda att eskalera en pågående konflikt som de har startat, för det är de som har provocerat fram den, till en nivå som faktiskt snabbt kan eskalera till en världsbrand.

Natos själva syfte är att hålla ryssarna utanför, amerikanerna inne och tyskarna nedtryckta, vilket är precis vad som nu skett.

Nästa form av upptrappning kan bli någon form av ”false flag”, förklarar Stenlund, där man får det att se ut som att något västland angrips av Ryssland.

Ukrainas motoffensiv under sommaren har blivit ett totalt misslyckande. Ukraina har inte ens lyckats ta sig igenom Rysslands första försvarslinje, rapporterade CNN i veckan.

Det har bara dött en himla massa soldater.

Nato är fullständigt handlingsförlamat och villrådigt, påpekar Stenlund, och vet att kriget egentligen är förlorat. Ändå fortsätter man leverera vapen till Ukraina.

– Man gör som den mindre begåvade personen gör när nånting går fel, nämligen att man sopar in det under mattan och hoppas att så länge ingen ser ska man klara det ett tag till. Och det är precis det som man är ute efter, fortsätter Stenlund i Swebbtv. Man håller också på med ett ”blame game” mellan Ukraina och de andra parterna i det här. Nästan tragikomiskt har det till exempel blåst upp en konflikt mellan Polen och Ukraina.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program