Matikainen: Utvisa de kriminella – enda lösningen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De gängkriminellas våldskapital i Sverige är numera så övermäktigt att det helt måste brytas – genom utvisning. Det säger Lennart Matikainen till Swebbtv Nyheter.

Samhällsutvecklingen och kriminaliteten i Sverige spårar ur allt mer. Varje dag händer nya saker.

I år har det redan skett lika många dödsskjutningar i landet som under hela förra året.

I fredags sköts en kvinna och ett barn på en lekplats i Eskilstuna. 15 skott avlossades på platsen. I lördags slogs en äldre kvinna blodig i Hässleholm. Polisen tog nästan trettio minuter på sig att komma, varför väktarna fick ”kämpa hårt för att kunna hålla den våldsamma mannen”. Natten till i söndags blev en kvinna överfallen av ”tre män” och våldtagen på Norr i centrala Kristianstad, som de senaste åren snabbt förvandlats till en gettoliknande stadsdel mitt i stan. ”Jag är här varje dag, det är så jävla obehagligt”, säger en kvinna till Kristianstadsbladet.

Särskilt gängbrottsligheten har kommit att prägla valrörelsen och partierna erbjuder olika lösningar. Men är de realistiska? Moderaterna vill bland annat ”förbättra integrationen”.

Samtidigt säger Magnus Sjöberg, chef för taktiska rådet vid Nationella operativa avdelningen (Noa) hos polisen, i DN uttryckligen att ”Vi kan inte krossa eller vinna över de här gängen”.

Det låter inte så hoppfullt. Så vad är egentligen lösningen?

Enligt Lennart Matikainen, riksdagskandidat för Alternativ för Sverige, finns det bara en lösning: att helt ta bort våldskapitalet, för det är övermäktigt.

– Det är självklart att detta kommer öka och eskalera. Skjutningarna ligger på dubbel nivå jämfört med förra året. Och det blir vansinnesskjutningar som Emporia, där man sköt 15-20 skott. Man sprider elden. Man skjuter vilt. Man bryr sig inte om var det händer nånstans. Allt prat om att oskyldiga inte drabbas stämmer inte, säger han till Swebbtv Nyheter.

– För det första måste man sluta gå ut med information om att man inte kan knäcka gängen. Det spelar rakt i händerna på de kriminella. Självklart kan man lösa det här. Men våldskapitalet ligger ju långt över den svenska förmågan att kunna hantera. Vi måste ta bort våldskapitalet totalt, och det enda sättet jag kan se är att vi måste utvisa betydligt fler och skapa en kraftfull signalpolitik. Det finns ungefär 50 klaner och 8.200 gängkriminella. Vi måste dra upp dem med rötterna. Varför har man tagit in så många människor som är så våldsbenägna? Det går inte att skylla på socioekonomiska omständigheter. Men det är vänsterpolitik. Att importera och sedan göra offerkoftor av dem och nästan belöna dem.

Cirka 95 procent av gängkriminella i Stockholm har invandrarbakgrund. 100 procent av gängledarna är invandrare, enligt en granskning i Expressen 2020.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program