Alternativ för Sverige utsatt för valsabotage i Skåne

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Alternativ för Sveriges Youtube-kanal

Alternativ för Sverige har blivit utsatta för misstänkt valsabotage i Skåne, det saknades valsedlar för partiet till regionvalet i en vallokal. Trots att partiet är anmält till regionvalet menade valförrättarna på plats att deras valsedlar inte skulle vara där.

En av partiets valvolontärer filmade när han var in i vallokalen och konstaterade att det saknades valsedlar för partiet till regionvalet. En av de ansvariga valförrättarna påstår i filmen att de inte kandiderar till valet, men när hon sedan konfronteras med att de visst gör det verkar hon förvånad.

I en egen intervju som partiet gjort med sin partimedlem som konfronterade valförrättaren, berättar han att partiets valsedlar efter konfrontationen helt plötsligt lades ut i båsen där väljarna tar valsedel för det parti de vill rösta på. Valförrättarna hade alltså valsedlarna, men ändå hade de inte lagts ut.

Alternativ för Sveriges valvolontär konstaterar i filmen där han pratar med valförrättaren att det är ytterst allvarligt att deras valsedlar för regionen saknats ett helt dygn.

– Detta är andra gången de fattas har i detta båset, säger valvolontären.

– Första gången vi såg det så hade det tagit ett helt dygn innan de lades ut.

Valförrättaren verkar inte lika bekymrad, utan försöker istället hitta alternativa förklaringar.

– De fanns här imorse kanske, säger valförrättaren frågandes i filmen

– Det är väl positivt om de gått åt, fortsätter hon sedan.

Om det är valförrättarna som slarvat alternativt medvetet saboterat genom att inte lägga ut valsedlarna eller om det är vänsterextrema valsabotörer som slängt bort valsedlarna är oklart, men partiets valsedlar till riksdagen har enligt vad som framgår av filmklippet hanterats korrekt och funnits på plats.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program