Macgregor: Det är över, Ukraina har förlorat

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Efter Ukrainas misslyckade motoffensiv har USA beslutat skicka klusterammunition, som är extremt farlig för civila, till landets regim. Men varken denna eller någon annan vapenleverans kommer förändra någonting. Ukraina har förlorat, hävdar militäranalytikern Douglas Macgregor i Judge Napolitano.

Enligt den amerikanska arméöversten Douglas Macgregor, som även har en doktorsexamen i internationella relationer, råder det desperation i Nato.

Detta har Turkiet exploaterat.

Ukraina har förlorat i kriget mot Ryssland. Motoffensiven blev ett fiasko. Ukraina har på mer än en månad bara lyckats återta så lite som 250 kvadratkilometer av de cirka 100.000 kvadratkilometer som Ryssland tagit.

Ryssarna har satt upp mycket avancerade försvarslinjer.

– Desperationen har uppstått eftersom det är uppenbart för alla att Ukraina har förlorat. Ukraina är på fallrepet på värsta möjliga sätt. Det är en katastrof, säger Macgregor.

Dessutom håller Nato på att falla samman bakom scenen, hävdar han.

– I Washington är man desperat. I London är man desperat. I Kiev är man desperat. Det finns ingen enkel väg ut, förutom att säga att vi måste stoppa, detta är omöjligt, vi måste få till förhandlingar, vi får ta det vi kan få, för vi är inte i position att diktera någonting.

Att skicka mer saker vapen till Ukraina kommer inte förändra någonting, enligt Macgregor.

– Det är för sent. Det är över, påpekar han.

I väst fortsätter man tro att Ryssland kommer kollapsa bara Ukraina fortsätter slåss. Tids nog så. Men i verklighetenn är det precis tvärtom, menar Douglas Macgregor

– Ingen vill erkänna att den ryska militären och det ryska samhället är starkare idag än när detta började, säger han i Judge Napolitano.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program