Lars Bern: Sverige har ”svaga politiker” – som styrs av Wallenberg

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sveriges Nato-process har avslöjat ”vem som verkligen bestämmer i Sverige”. Det säger Lars Bern till Swebbtv Nyheter, med anledning av nyheten att Wallenbergsfären spelar en central roll i de svenska politikernas lydaktiga strävan att gå med i den USA-ledda militäralliansen. En rad representant för flera Wallenberg-bolag följde med statsminister Ulf Kristersson (M) till Turkiet för att försöka blida den turkiska presidenten. Samtidigt tycker Bern att Wallenbergs ”skjuter sig själva i foten”, eftersom framtidens ekonomiska utveckling inte kommer ske i USA och Europa, utan i andra delar av världen.

Vilka är det egentligen som styr i Sverige? Regeringen eller storfinansen?

Tidigare i veckan rapporterade Dagens industri hur Wallenbergsfären spelar en ”central roll” i Sveriges Nato-strävan. De anser att ett svenskt Nato-medlemskap är viktigt för sina företag.

Enligt Swebbtvs Lars Bern visar detta vilka intressen det egentligen är som styr Sverige.

– Jag tycker det är ytterst olämpligt. Det är ytterst omdömeslöst av både Magdalena Andersson och Ulf Kristersson att låta dem spela den här rollen. Det avslöjar ju vilka svaga politiker vi har och vem som verkligen bestämmer i Sverige, säger han till Swebbtv Nyheter.

– Natofrågan är alldeles för allvarlig för att få påverkas av sådana här kommersiella intressen. Jag tycker det är djupt upprörande.

Familjen Wallenberg har starka intressen inom vapenindustrin, och starka kopplingar till USA.

– Därför har man varit pådrivande för det här Nato-medlemskapet, fortsätter Lars Bern.

Men enligt Bern begår Wallenbergsfären ett eget kritiskt misstag när de helt fokuserar på USA:s ekonomiska makt. I framtiden kommer nämligen den ekonomiska utvecklingen inte längre ledas av USA eller Europa, bedömer Lars Bern.

– Jag tycker att Wallenbergarna skjuter sig själva i foten, säger han. Tittar man på marknaden för deras företag, så är det ju faktiskt så att västvärlden som domineras av USA-intressen bara är en åttondel av dagens värld. Sju åttondelar står utanför och vi ser ju väldigt tydligt att skiljelinjen blir starkare och starkare. Västvärldens och USA:s inflytande i världen minskar.

– Jag tycker att Wallenbergarna är väldigt kortsiktiga. De borde i stället satsa på att bygga en marknad för alla sina företag, inte bara vapenindustrin, i resten av världen. För det är ju där vi kommer se den ekonomiska utvecklingen i framtiden. Knappast i USA och Europa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program