Moderaterna vill inte återkalla medborgarskap för klanterrorister

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Under den hätska och infekterade särskilda riksdagsdebatten om islamisternas och klanterroristernas våldsamma inbördeskrigsliknande upplopp under påsken på flera platser i Sverige, fick Moderaterna frågor från Sverigedemokraterna om möjligheter att dra in medborgarskap för samhällsomstörtande element. Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell undvek att svara på frågan.

Däremot utvecklade Forssell den moderata politiken där de bland annat har pratat om möjligheterna att sänka nuvarande gränser för utvisning. Han pekade på detta efter att Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson Tobias Andersson ställt frågor kring hur Moderaterna står i frågan om att bland annat utreda möjligheterna att återkalla utdelat medborgarskap, för den invandrare som gör sig skyldig till samhällsomstörtande verksamhet.

Sverigedemokraterna har tidigare bara velat återkalla medborgarskap för de invandrare som till exempel stridit för IS. Efter påskens inbördeskrigsliknande scener på flera platser i Sverige gick partiet däremot fram med ett 30-punktsprogram för att lösa de eskalerande problemen.

En punkt som särskilt väckte etablissemangets vrede var, utöver att Sverigedemokraterna vill utreda möjligheten att återkalla medborgarskap, var att en hel familjs uppehållstillstånd ska kunna återkallas vid grov brottslighet. Med undantag om någon i familjen riskerar dödsstraff eller att deras frihet bedöms hotad i hemlandet.

Detta är delar som Moderaterna inte vill ställa sig bakom och under debatten gick justitieministern på hårt och ifrågasatte om Moderaterna verkligen kommer acceptera att samarbete med ett parti som vill detta.

Alternativ för Sverige vill gå mycket längre än något riksdagsparti. De vill kunna riva upp medborgarskap och utvisa hela familjer om minderåriga i familjen begår grova brott.  Alternativ för Sverige vill också riva upp medborgarskap för andra generationens invandrare som begår brott, detta enligt flera uttalanden från deras främsta partiföreträdare och det togs bland annat upp under deras senaste torgmöte. Sverigedemokraterna vill utreda möjligheterna att återkalla ett utdelat medborgarskap och därmed omfattas inte andra generationens invandrare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program