Kvinna död efter brutal överfallsvåldtäkt i Stockholm

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

En kvinna har avlidit efter en misstänkt överfallsvåldtäkt på Södermalm i Stockholm i torsdags, uppger Expressen. I lördags skedde ytterligare en överfallsvåldtäkt på Södermalm.

Det var i torsdags morse som en kvinna hittades medvetslös vid en byggarbetsplats på Södermalm i Stockholm, mellan Tantolunden och Södra station.

Kvinnan hittades av en byggarbetare som var på väg till jobbet.

Det ska ha funnits tydliga tecken på att hon utsatts för ett sexualbrott. Hon var blodig och hade skador i huvudet. Dessutom hade kvinnan så kallade avvärjningsskador, vilket tyder på att hon försökt skydda sig från våldet.

– Hon hade skador, men exakt vilken typ kan jag inte kommentera, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen, till Expressen.

Först utreddes händelsen som ett sexualbrott och grov misshandel. Men efter att kvinnan avlidit har brottsrubriceringen ändrats till mord.

Enligt Aftonbladet handlar det om en kvinna i 35-årsåldern.

– Den här kvinnan fördes till sjukhus för vård och senare under helgen har den här kvinnan avlidit av sina skador, säger Anna Westberg vid polisen till Aftonbladet.

Under lördagen inträffade ytterligare en överfallsvåldtäkt på Södermalm. En kvinna har anmält att hon blivit våldtagen på en hundrastgård vid Medborgarplatsen. Förutom närheten mellan brottsplatserna finns det i nuläget inget annat samband mellan våldtäkterna, hävdar polisen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program