Kritikstormar mot NATO-anhängare som ifrågasatte Åkessons (SD) moské-utspel

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil SD:s Youtube-kanal

Flera politiker och opinionsbildare inom etablissemanget menar att Sveriges NATO-process kommer ta skada efter Jimmie Åkessons (SD) uttalande om islamistinfiltrerade moskéer. Sveriges NATO-anslutning var däremot redan innan hans uttalande i fortsatt limbo.

Åkesson menade i sitt tal under partiets partikongress Landsdagarna, som går in på sista dagen idag, att moskéer därifrån det sprids antisvenska budskap eller desinformation om det svenska samhället behöver rivas. Han menade att inga symboler för islamism heller ska få existera i det svenska offentliga utrymmet.

Detta väckte stor debatt på sociala medier. Bland annat påstod den kontroversiella opinionsbildaren Patrik Oksanen, som är pro-NATO, att Åkessons uttalande kommer att försvåra NATO-processen och att det kommer skada svenska intressen. Hans uttalande möttes av en storm av kritiska kommentarer.

– Ja du Patrik. Vad är bäst för Sverige, att eventuellt stå utanför Nato eller bli ett superreligiös islamiskt kalifat med sharialagar, skrev bland annat en person som heter Oscar Ribbeskog som svar till Oksanen.

Den tidigare Gripen-piloten och samhällsdebattören Mikael Grev går också till hårt angrepp mot Åkesson och kallar hans inlägg för att inte vara statsmannamässigt och korkat.

– Så otroligt ostatsmannamässigt, och ärligt talat j-vligt korkat. SD sätter sin egna poltiska vulgärkommunikation före sveriges säkerhet. De kan mycket väl se till att vi inte kommer med i NATO och därmed blir Rysslands primära mål för att sätta exempel, menar Grev.

Även hans inlägg blev hårt kritiserat av mängder av svenskar som tröttnat på islamistisk subversion.

Sveriges NATO-medlemskap har redan varit i limbo långt innan Åkessons uttalande. Inget har hittills pekat på att det varit nära att ett svenskt medlemskap skulle godkännas av vare sig Turkiet eller Ungern. Varje gång Turkiet antytt att ett godkännande varit nära, så har de snabbt ändrat sig och dragit tillbaka den möjligheten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program