Sverige blir Natos ”uppmarschområde” mot Ryssland – makteliten lurade svenska folket

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Globalisterna och deras media lurade i svenska folket att Sverige måste gå med i Nato för att få skydd mot Ryssland. Men nu, snart två efter krigsstarten i Ukraina, börjar allt fler inse att det påstådda hotet från Ryssland inte alls var överhängande. Så varför vill man ha in Sverige i Nato? För att USA behöver ”ett uppmarschområde för sin militär” för ett framtida krig mot Ryssland, förklarar Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.
– Det är det militärindustriella komplexet som vill ha det här. Vi blir klart otryggare i och med det här beslutet. Det är så vansinnigt som det bara kan bli.

Nyligen kom krav från Nato att Sverige måste rusta upp sitt järnvägsnät om man blir medlem i den USA-ledda krigsorganisationen. Det visar ett hemligstämplat dokument som Försvarsmakten överlämnat till regeringen, rapporterade SR Ekot tidigare i november.

Detta ska ske för att ”säkra en militär rörlighet för att vi ska ha trovärdighet i vår avskräckningsförmåga”, hävdar försvarsminister Pål Jonson (M) i TT.

Rusta upp järnvägen. Det låter som att Sverige är på väg mot krig.

– Varför kommer Nato med sådana krav?, undrar Lars Bern i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys. Det måste ni ju fråga er, svenska medborgare. Jo, därför att det här med att få med Sverige i Nato, varför det är så viktigt för USA, det är för att USA behöver ett uppmarschområde för sin militär upp mot Nordkalotten för ett framtida krig mot Ryssland.

För detta, för att kunna frakta till exempel tunga vapen, krävs en bättre järnväg.

– Tror någon att vi blir tryggare i Sverige av att USA räknar med att kunna utnyttja Sverige som ett uppmarschområde för ett krig mot Ryssland. Tror någon att vi blir tryggare av det? Det här har inte ett dugg med trygghet att göra! Det har bara med makt att göra. Det är det militärindustriella komplexet som vill ha det här. Vi blir klart otryggare i och med det här beslutet. Det är så vansinnigt som det bara kan bli.

– Bevisligen handlar det här om att Sverige ska kunna fungera som ett effektivt uppmarschområde mot Ryssland. Och det innebär att hela Sverige blir ett militärt mål för Ryssland. Det var det inte innan. Det blev det nu.

Samtidigt har stödet för ett Nato-medlemskap minskat bland svenska folket.

– Vi ser nu att opinionen börjar inse det här. De senaste månaderna har stödet för Nato gått ner ganska rejält. Det kommer säkert fortsätta göra det. Vi får hoppas att det inte blir något Nato.

Sverige är ju dock ännu inte medlem i Nato. Och det kan fortsätta dröja. I både Turkiet och Ungern har man återigen skjutit fram omröstningen om det svenska medlemskapet. Dessutom har kriget i Gaza förvärrat relationerna mellan USA och Turkiet. Turkarna tog väldigt stark ställning för palestinierna i Gaza, påpekar Bern, medan USA tog stark ställning för Israel.

– Ursinnet i USA över Erdogans väldigt klara ställningstagande i Palestinakonflikten gör ju att relationerna surnat. Och då har Erdogan ingen som helst anledning att godkänna Sveriges ansökan. Så jag tror det här kommer gå i stå ordentligt, säger Lars Bern.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program