Kristerssons otäcka krav: Utöka vaccinpassen direkt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Riksdagen

Moderatledaren Ulf Kristersson kräver nu att vaccinpassen utökas direkt, trots att de inte fungerar mot coronasmittan. Han vill att ovaccinerade omgående ska portas från ännu fler verksamheter, däribland gym, uppger TT.

Det så kallade vaccinet mot covid-19 stoppar inte smittspridning och mot omikronvarianten är skyddet 40 gånger sämre än mot ursprungsvarianten av viruset.

Det som däremot ger bra immunitet är naturlig sådan genom infektion.

Trots det kräver Moderatledaren Ulf Kristersson att människor som inte tagit ”vaccinet” – oavsett om de har naturlig immunitet eller inte – ska portas från ännu fler verksamheter, däribland gym.

Covidpassen ska utökas direkt, inte i ”steg två” som regeringen avser, säger han och menar bestämt att regeringen börjar i fel ände.

Vaccinpassen saknar dock vetenskapligt stöd och fungerar inte utifrån de data som finns, men gynnar däremot delar av den svenska storfinansen vars företag distribuerar dem samt vaccinjättarna som tjänar enorma summor på att sälja det så kallade vaccinet.

Även statsepidemiolog Anders Tegnell har erkänt att det saknas bra studier på att passen hjälper.

Men detta struntar Moderaterna i. För det kan ju få flera att ”vaccinera” sig.

– Vi har vaccinbevis och det är också ett kraftfullt instrument för att fler ska vilja vaccinera sig, att man måste vara vaccinerad för att till exempel få komma in på restauranger och gym och sådant, säger Ulf Kristersson till TT.

Samtidigt påpekar han att Moderaterna länge krävt ”stora kampanjer” för att få ännu fler att ta sprutan som inte stoppar coronaviruset.

Nyligen klargjorde Sveriges förre statsepidemiolog Johan Giesecke att vaxxbevis knappt kommer ha någon effekt mot smittspridningen samt att de är odemokratiska och kränker mänskliga rättigheter.

I sociala medier är reaktionerna på Ulf Kristerssons utspel mycket starka och användare tycker hans inskränkningar av demokratin är obehagliga.

– Moderaterna står inte för individens frihet, en liten stat eller demokrati. Förr trodde jag de gjorde det. Skäms Ulf Kristersson!, säger en person.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program