Ingen ökad risk för gymbesökare – ändå vill regeringen porta ovaccinerade

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det finns ingen ökad risk för personer som tränar på gym att smittas av covid-19. Detta gäller oavsett träningsform. Det visar Folkhälsomyndighetens egen studie. Ändå vill regeringen stänga ute ovaccinerade genom diskriminerande vaccinationspass.

Om smittspridningen av covid-19 ökar ännu mer vill Magdalena Anderssons regering porta ovaccinerade från gym, något som väckt vrede i sociala medier.

Friska människor ska alltså inte få förbättra sin hälsa på gym om de inte injicerar sig med en substans som inte ens stoppar coronaviruset.

Eller säger regeringen bara det för att skrämma fler att vaccinera sig?

Folkhälsomyndigheten har nämligen redan undersökt frågan och fann att det inte finns någon ökad risk för gymbesökare att smittas av viruset. Det räcker med smittskyddsåtgärder.

”En ny studie från Folkhälsomyndigheten visar att det inte finns några tecken på att de som tränade på gym under pandemin löpte en större risk att smittas av corona än de som inte gymmade”, skrev SVT Nyheter i oktober i år.

Studien gjordes under 2020 på 8.000 av Friskis och Svettis-medlemmar i Stockholm, och syftet var att öka förståelsen för risken av att träna vid en träningsanläggning.

”Resultaten tyder på att det i ett sammanhang där smittskyddsåtgärder vidtagits, inte finns något tecken på att de som tränar på träningsanläggning har en annan risk att få covid-19 än de som inte gör det”, skriver Folkhälsomyndigheten om sin studie.

”Studien fann ingen skillnad i risken att diagnosticeras med covid-19 mellan de medlemmar som har tränat på F&S under veckan innan insjuknande och de som inte har gjort det. Det fanns inte heller någon skillnad beroende på; träningsform, frekvens, tidsperiod genom pandemin, utbildningsnivå eller födelseland”, fortsätter myndigheten.

– På riktigt, regeringen kan dra åt helvete, det är så otroligt ologiskt och efterblivet, skriver en kvinna på Twitter om Magdalena Anderssons planer att utestänga ovaccinerade från gym.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program