”Krig” mellan gäng i Linköping – C-politiker kan snart inte se folket i ansiktet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Linköping. Arkivbild. Foto: Väsk

Det råder ett ”krigstillstånd” mellan gängkriminella i Linköping. Det säger kommunalrådet Muharrem Demirok (C), som är mycket upprörd, till SVT Öst. Han klarar snart inte av att se Linköpingsborna i ansiktet längre.

Natten till onsdag sköts ytterligare en person till döds i Linköping.

Tidigare i veckan kom också nya siffror om att ungdomsrånen i staden ökat med 700 procent de senaste åren.

Under ett år har det skett nio skottlossningar och fyra personer har dödats under 2021, enligt SVT.

Efter den senaste skjutningen närmast kokar C-kommunalrådet Muharrem Demirok av ilska. Han har inte upplevt något liknande i hela sitt liv.

– Jag vet snart inte hur vi ska klara av att se Linköpingsborna i ansiktet och säga att det här är en trygg stad, säger han till SVT. Vi upplever snart ett krig mellan de här gängen på våra gator där allmänhet, civilpersoner hamnar mitt i skottgluggen.

Nu är det nog, enligt Demirok. Nu måste man ta i med de absolut hårdaste handskarna som finns för att få stopp på våldet.

Han påpekar att polisen måste klara upp brotten. Men hittills har det inte gått så bra med det. Flera skjutningar är olösta och det enorma bombdådet på Ådalagatan i Linköping 2019 är ännu ouppklarat. Detta är ”oacceptabelt”, säger Demirok. Därför tvingas nu kommunen bygga upp en egen parallell säkerhetsorganisation, ungefär som en kommunpolis med egna ordningsvakter. Kommunen tvingas alltså själv lösa säkerheten eftersom polisen inte kan garantera den, enligt C-politikern.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program