Klimatalarmismen leder till folkmord, enligt professor

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De som vill få bort fossila bränslen förespråkar egentligen folkmord. Det hävdar professorn och geologen Ian Plimer. Fossila bränslen är centrala för mänskligt liv.

Det är i en intervju med ADTHV som den australiensiska professorn och geologen Ian Plimer nu jämför klimatalarmisternas idéer med folkmord.

För det är nämligen konsekvenserna av deras politik, menar han.

Enligt Plimer finns det inga bevis för att mänskliga ”utsläpp” driver global uppvärmning.

Klimatalarmismen handlar egentligen om något helt annat.

– Det har ingenting att göra med vetenskap. Det har ingenting att göra med miljön. Det handlar bara om makt för icke-folkvalda personer.

Enligt Plimer har COP28-ordföranden, Förenade Arabemiratens sultan Al Jaber, rätt när han säger att människor kommer tvingas tillbaka grottstadiet om man tar bort fossila bränslen.

Detta beror, förklarar professorn, på att den moderna världen behöver fyra stora sorters material för att överleva Ett: stål, och för det behövs olja. Två: betong, och för det krävs mycket energi. Tre: gödningsmedel. Fyra: plast, som görs av fossila bränslen.

– Folk förstår inte att fossila bränslen ger oss mat. Utan diesel kan vi inte ploga, vi kan inte odla, vi kan inte skörda och vi kan inte transportera mat till städerna. Vi skulle svälta utan fossila bränslen. Kol tog oss ur den förlamande fattigdom som fanns före industrialiseringen. Olja lyfte oss igen. Utan konstgödsel hade halva jordens befolkning varit utan mat.

– Om du argumenterar för att vi ska göra oss av med fossila bränslen argumenterar du för att vi dödar halva jordens befolkning, och vad du då gör är att förespråka folkmord.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program