Här går COP28-ordföranden emot alarmisterna: ”Finns ingen vetenskap…”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det finns ingen vetenskap som säger att fossila bränslen måste fasas ut för att uppnå ”1,5-gradersmålet”. Det hävdar COP28-ordföranden, Förenade Arabemiratens sultan Al Jaber, rapporterar The Guardian.

Just nu pågår COP28 i Dubai. Det är FN:s så kallade klimatkonferens där alltså ”klimatfrågan” – maktelitens neofeodala socialistprojekt för att omstöpa världen på ett sätt som gynnar de rika och slår mot vanliga människor – står i fokus.

Men nu rapporterar flera medier att klimattoppmötets ordförande, Sultan Al Jaber, nyligen har gjort ett kontroversiellt uttalande om klimatet.

Uttalandet gjordes under ”She Changes Climate”-panelen i november.

– Jag accepterade att komma till det här mötet för att ha en nykter och mogen konversation, sade han. Jag anmäler mig inte på något sätt till någon diskussion som är alarmistisk. Jag är här sakligt och respekterar vetenskapen, och det finns ingen vetenskap där ute, eller inget scenario där ute, som säger att utfasningen av fossilt bränsle är det som kommer att uppnå 1,5 grader.

Att ta bort fossila bränslen skulle tvinga tillbaka människor till grottstadiet, menar han vidare.

Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) anser att sultanens uttalande är ”problematiskt”, rapporterar SVT.

Enligt experter finns det inga som helst bevis för att koldioxid ökar temperaturen. Den australiensiska professorn och geologen Ian Plimer framhäver att ”klimatkrisen” är ett dödligt bedrägeri som ”tar pengar från fattiga och ger till de rika”.

Lyssna på Al Jabers uttalande:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program