Kanadas frihetsdemonstranter riskerar 10 års fängelse

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arrangörerna bakom den fredliga frihetsdemonstrationen i Ottawa i Kanada, som protesterat mot den vänsterliberala regeringens vaccinpass och restriktioner, riskerar nu långa fängelsestraff, enligt flera medier.

Tamara Lich, en av arrangörerna bakom lastbilskonvojen i Kanada och som greps av polis i helgen, nekas borgen.

Hon kommer hållas inspärrad i minst åtta dagar, enligt Toronto Star.

Detta står klart efter att domaren Julie Bourgeois bedömt att det finns en ”avsevärd sannolikhet” att Lich återigen kommer begå ”brott” och ”utsätta allmänhetens säkerhet för fara om hon släpps mot borgen”, skriver tidningen.

Enligt Bourgeois är det också nödvändigt att Tamara Lich hålls inspärrad för att ”bevara allmänhetens förtroende för rättssystemet”.

Men vad är det då Lich står anklagad för?

Lich, som även fått sitt bankkonto fryst, ska upprepade gånger ha uppmanat demonstranterna att ”hålla linjen”, sade domaren, vilket alltså skulle vara olagligt.

Domaren Julie Bourgeois betonade hur allvarligt detta är.

– Vid en fällande dom riskerar den tilltalade ett långt fängelsestraff, sade domaren.

Exakt hur långt då? Enligt Global News är Lich misstänkt för så kallat ofog, vilket enligt tidningen kan straffas med upp till 10 års fängelse.

En annan så kallad organisatör, Pat King, är också misstänkt för bland annat ofog, för att ha vägrat lyda domstolsbeslut samt för att ha hindrat polisens arbete.

Även Post Millenial rapporterar att de frihetsberövade demonstranterna riskerar 10 års fängelse. Lich kommer ställas inför domstol den 2 mars.

– Jag är inte rädd. Snälla, fortsätt vara fredliga, sade Tamara Lich i en film dagen innan hon greps. Ta hand om varandra. Det kommer en morgondag. Vi kommer ta oss igenom detta. Vi kan bara lyckas om vår utgångspunkt är kärlek. Som människor fattar vi beslut. Vi fattar beslut av kärlek. Eller av rädsla. Jag ber att ni kommer fatta era beslut utifrån kärlek. De försöker provocera oss. Ni hör deras språkbruk. Det kommer från dem, inte från oss.

– Vi kan bara vinna med kärlek. Och vi kan bara vinna tillsammans. Det är dags att stå tillsammans. Kom till Ottawa alla som kan. Ni som inte kan: be för oss.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program