Jimmie Åkesson (SD) höll segervisst tal på Landsdagarna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Faksimil: Sverigedemokraternas Yotube-kanal

Jimmie Åkesson (SD) talade under partiets Landsdagar, som sändes på SVT Play, han talade bland annat om otryggheten i samhället som breder ut sig i och med den skenande kriminaliteten. Han talade också om hur fega bland annat Socialdemokraterna varit som undvikit vissa ämnen i rädsla att bli kallad rasist. Han avslutade talet segervisst med att han ser framemot att Socialdemokraterna får lämna Rosenbad om tio månader.

Jimmie Åkesson (SD) talade bland annat om den alltmer omfattande och systemhotande kriminaliteten i Sverige. Polisens underrättelsetjänst NOA har sedan tidigare bekräftat att de alltmer utbredda klanstrukturerna och dess kriminella verksamhet är systemhotande. Linda Staaf som är chef för NOA har sagt att övertagandet av de lokala samhällena och påverkan mot myndigheterna systemhot, detta i en intervju med Expressen.

– Sverige är otryggt, många människor upplever otrygghet och ett land som är otryggt är inte helt, sa Åkesson under talet.

– Jag vill påstå och många med mig och inte minst vi härinne; otryggheten är vår tids främsta fiende. Den nu växande kriminaliteten (…), den biter sig fast, den är direkt systemhotande, fortsatte Åkesson.

Han poängterade också det faktum att kriminaliteten nu letar sig in i områden som tidigare i stort varit fredade. Många områden där människor bott för att slippa den mångkulturella kriminaliteten kommer inte längre undan problemen. Bombdådet i överklassområdet Östermalm i Stockholm skapade en mycket högljudd debatt. Det var också många som menade att det var så dags att prata om problemen på allvar när det drabbade de rikare kvarteren.

Åkesson menade också att Sverige behöver ett styre som ser problemen innan de kommer. På scenen och framför presidiet stod det med stora bokstäver; ”Vi såg det komma”. Stefan Löfvén menade under, vad många menar var en katastrofal intervju, i Agenda i november 2019 att ”vi inte såg det komma”.

Många tolkade det som att han menade hela det svenska folket. Flera personer menar att det snarare varit etablissemanget som inte såg det komma, men att det varit många som varnat för de kommande enorma problem som bland annat den importerade kriminaliteten idag inneburit.

Åkesson avslutade talet med att segervisst påstå att efter valet är över ska Socialdemokraterna få packa sina väskor och lämna Rosenbad, vilket är Sveriges regeringsbyggnad.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program