Nyans skapar stor debatt på sociala medier

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Partiet Nyans

Det islamistiska partiet Nyans skapar alltmer debatt. Efter att DN beredde plats i sin tidning för Nyans idag blev det högljudda diskussioner på sociala medier avseende partiet.

Ett av partiets kärnfrågor är göra åsiktslagen hets mot folkgrupp ännu mer omfattande. Nyans vill att det som de kallar för islamofobi ska göras straffbart i Sverige. Detta rasar flera mot och menar det inskränker yttrandefriheten ytterligare i Sverige. Redan har flera personer dömts för att ha visat vad som kallas missaktning mot islam som religion. Även politiker drabbas av åsiktsförföljelse i frågan.

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskronas kommunfullmäktige Cristopher Larsson anklagades för hets mot folkgrupp efter att han menade att det var en sorgens dag när en minaret skulle invigas i kommunen. Han blev sedermera friad, men många menar att det är förföljelser av åsikter när någon överhuvudtaget hamnar inför rätta på grund av politiska åsikter.

Nyans väcker stor debatt på sociala medier, där partiet trendar. Många uttrycker många oro och ilska över att partiet tar alltmer plats.

Nyans partiledare Mikail Yüksel var tidigare toppolitiker i Centerpartiet, men uteslöts efter han avslöjats haft kontakter med den islamistiska organisationen Grå Vargarna. Yüksel har också försvarat att utländska kriminella klaner får politiskt inflytande i Sverige. Detta då han menar att klaner alltid haft makt över svensk politik.

Utöver ställningstaganden om att inskränka yttrandefriheten i Sverige och försvara utländska klaners rätt att infiltrera samhället, så vill också partiet stötta palestinierna i konflikten mellan israeler och palestinier.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program