Ingen mer woke-propaganda: ”Barn ska utbildas, inte indoktrineras”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Floridas guvernör Ron DeSantis. Foto: Master Sgt. William Buchanan, U.S. Air National Guard/Public domain

Skolor ska bedriva utbildning inte vänsterideologisk woke-propaganda och neomarxistisk kritisk rasteori. Det klargör nu Floridas guvernör Ron DeSantis, som antagit lagar som ska stoppa den politiska ”indoktrineringen” av barn.

Det var igår som Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis talade vid konservativa Moms for Libertys toppmöte, där han framhävde sin kamp för föräldrar och deras barn.

DeSantis säger att han står upp för ”föräldrarättigheter” i skolor, och för barnens rätt att slippa en politisk agenda i utbildningen.

– Vårt skolsystem är till för att utbilda barn, inte indoktrinera dem, sade han i ett tal.

– En förälder ska kunna skicka sina barn till förskolan utan att få woke-ideologi nertryckt i halsen, fortsatte han. Jag tycker att föräldrar i det här landet ska kunna låta sina barn gå i skolan, titta på tecknade serier, bara vara barn, utan att ha en agenda nertryckt i halsen på sig varje minut.

Han talade också om hur företag, som Disney, som riktar sig till barn.

– Amerikaner är trötta på vissa av dessa företag och deras korkade aktivism.

Enligt tv-stationen 10 Tampa Bay fick DeSantis applåder för hans ansträngningar att stoppa covidestriktioner i skolor samt för hans nya lagar ”Parental Rights in Education” och ”The Stop Woke Act”, som ska stoppa woke-propaganda i skolor. Skolor får till exempel inte lära ut att någon är ”nedärvt rasistisk, sexistisk eller förtryckande, vare sig medvetet eller omedvetet” eller ”bär personligt ansvar för och måste känna skuld, ångest eller andra former av psykisk ångest” för något som individer ur deras folkgrupp tidigare gjort i historien, enligt Time.

Bland annat förbjuds skolor, högskolor och universitet från att anställa woke-ideologiska ”CRT-konsulter”. (CRT = Critical Race Theory)

Samtidigt försöker vänstern bekämpa lagen via domstol.

I december förra året förklarade Ron DeSantis:

– I Florida tar vi ställning mot den statligt sanktionerade rasismen som kritisk rasteori utgör. Vi kommer inte tillåta att Floridas skattepengar används för att barn ska lära sig hata vårt land eller att hata varandra. Vi har också ett ansvar att se till att föräldrar kan försvara sina rättigheter om att statliga standarder upprätthålls. Slutligen måste vi skydda Floridas arbetare mot den fientliga arbetsmiljö som skapas när storföretag tvingar sina anställda utstå ”utbildning” och indoktrinering från kritisk rasteori.

– Som dotter till exilkubaner som flydde den marxistiska ideologin, är jag stolt att stå vid sidan av guvernör DeSantis och stödja detta lagförslag som kommer sätta stopp för woke-ideologin som genomsyrar våra skolor och arbetsstyrka, säger guvernörlöjtnanten Jeanette Nuñez.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program