Häxjakt på ovaccinerade i vården: ”Ingen vågar prata, man blir halshuggen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Inom vården i Stockholm sker nu en förföljelse av personal som inte vill ta det så kallade vaccinet mot covid-19. Det anser en specialistsjuksköterska, som vill vara anonym. Till P4 Stockholm säger hon att det bedrivs en ”häxjakt” på ovaccinerade. Vårdanställda är så rädda att de inte ens vågar prata.

Region Stockholm gav nyligen grönt ljus till arbetsgivare att omplacera ovaccinerad personal som jobbar patientnära inom vården. Detta trots att vaccinerade också kan sprida covid-19, vilket sker runt om i landet.

Men det finns fortfarande personer som inte vill vaccinera sig,

P4 Stockholm har talat med en specialistsjuksköterska på en intensivvårdsavdelning i staden som känner sig ”förföljd” eftersom hon inte velat ta det så kallade vaccinet, som i värsta fall kan leda till döden eller ge allvarliga biverkningar, har en så dålig effekt att det kräver framtida ”booster”-doser och vars långsiktiga eventuella konsekvenser för den som tar det är okända.

Situationen beskrivs som en medeltida jakt på häxor.

– Jag har jobbat som sjuksköterska sedan 1990 och har aldrig varit med om något liknande när det gäller den häxjakt som nu sker. Det är ingen som vågar prata. Så jag har fått tystna, jag pallar inte att bli utfryst. Minsta kritik och man blir halshuggen, säger specialistsjuksköterskan till P4 Stockholm.

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) tycker det är tråkigt att sjuksköterskan känner sig förföljd och orättvist behandlad, men förnekar att en omplacering kan jämföras med förföljelse.

Arjeplogs kommun har tidigare beslutat att omplacera ovaccinerad personal inom hemtjänsten. De får bland annat städa och diska i stället för att göra sitt riktiga jobb.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program