Vaccinerade sprider covid-19 i Simrishamn – två döda

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Coronasmittan fortsätter sprida sig på landets äldreboenden. Det blir bara fler och fler exempel – trots vaccinering. Nu har viruset spridit sig i Simrishamn. Och återigen är det vaccinerad personal som tros ha tagit in viruset på boendet. Kommunen uppmanar människor att fortsätta hålla avstånd, tvätta sina händer, testa sig vid symtom samt vara särskilt försiktiga i relation till riskgrupper – alltså som om massvaccineringen inte haft nån avgörande effekt.

De senaste veckorna har smittspridningen av covid-19 ökat i Simrishamn.

Den 7 oktober uppgav kommunen på sin Facebook man haft 19 fall den senaste veckan varav majoriteten varit äldre personer.

Ett äldreboende har drabbats. Där har sex i personalen samt sex brukare fått smittan. Två har avlidit.

– Smittspårning pågår just nu och där har vi sett att smitta kommit in på boendet via vaccinerad personal som troligen blivit smittade i hemmet, säger socialchefen Stina Lundquist i ett uttalande och fortsätter:

– Detta är en påminnelse för oss alla om att pandemin inte är över även om restriktionerna har släppt. Vaccin skyddar mot att bli svårt sjuk, men man kan fortfarande drabbas och sprida smittan vidare även om man är vaccinerad.

Samtidigt uppmanar kommunen alla att fortsätta hålla avstånd, tvätta händerna, testa sig om man tror man blivit smittad samt vara extra försiktig i kontakt med riskgrupper.

”Tragiskt att se hur gamla som sannolikt är vaccinerade blir smittad av dito omsorgspersonal. Människor som tillfrisknat från Covid19 har överlägsen immunitet jämfört med vaccinerade. De borde prioriteras för arbete med äldre och sköra”, skriver läkaren Nils Littorin på Twitter angående smittspridningen i Simrishamn.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program