”Inga som helst bevis” för att koldioxid ökar temperaturen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Klimatalarmisterna har tutat i folk att historien startade i mitten av 1800-talet när människan började använda fossila bränslen. Det har man gjort för att lura dem. Jordens temperatur började nämligen stiga långt innan dess, säger ekologen Patrick Moore i en intervju. Enligt Moore finns det NOLL bevis för att ökade koldioxidutsläpp leder till stigande temperatur. Att producera koldioxid innebär inte att man påverkar klimatet. Jordens temperatur har stigit ända sedan början på 1700-talet, förklarar han.

Det är i en intervju med Chris Williamson som ekologen och Greenpeace medgrundare Patrick Moore kritiserar narrativet om en ”klimatkris”.

Någon sådan existerar inte, hävdar Moore.

– Nej, vi är inte i ett klimatnödläge, förklarar han.

– Dessa människor (klimatalarmisterna) vill få oss att tro att världen började 1850 när vi började använda fossila bränslen, men i 150 år innan dess fanns också uppvärmning.

Enligt Patrick Moore finns det inga bevis över huvud taget för att koldioxid leder till stigande temperaturer. Korrelation är nämligen inte samma sak som kausalitet, påpekar han.

– Det finns noll bevis för att en koldioxidökning i atmosfären är orsaken till stigande temperatur. Inga som helst! För det steg redan innan.

Vidare berättar Patrick Moore att det finns en 40 år lång period under 1700-talet då temperaturen steg mer och snabbare än den gjort sedan 1850 och särskilt sedan 1950-talet då allt mer koldioxid släppts ut i atmosfären.

Patrick Moore hänvisar till temperaturdata från England från 1600-talet.

– Detta är den längsta temperaturdata som finns i världen. De visar en mycket stadig stigande temperatur på lite över en grad Celsius på 320 år. Det är ingen stor sak.

– De fortsätter säga att den aldrig stigit så här snabbt tidigare. Den är en lögn. Den har stigit så här snabbt många gångare även under senare tid. Särskilt från cirka 1690 till cirka 1730 steg den snabbare och längre än den någonsin gjort sedan dess. Allt finns i datan.

Se kortare klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program