”Geopolitisk jordbävning” – USA förlorar makt efter misslyckade proxykriget i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kina har tagit över den globala ledarrollen som USA tidigare haft. Det säger Lars Bern till Swebbtv Nyheter. Detta ”måste vara rena katastrofen för amerikanerna”, påpekar han.
– De som startar och initierar krig är ju framför allt västmakterna. Västmakterna spelar en oerhört negativ roll när det gäller världsfreden idag.

En fredsöverenskommelse mellan Ryssland och Ukraina var nära strax efter den ryska invasionen av grannlandet i februari förra året. Men denna fredsprocess saboterades av västmakterna, har Israels tidigare premiärminister Naftali Bennett avslöjat.

Man ville i stället krossa Ryssland genom Ukraina. Detta har ju dock totalt misslyckats, trots att väst skickat 1.500 miljarder i ekonomiskt och militärt stöd till Ukraina. Samtidigt uppges Ukraina ha förlorat 500.000 soldater i det globalistiska proxykriget. Enligt EU-politikern Guy Verhofstadt har sanktionerna mot Ryssland haft minus noll effekt, Ryssland har alltså ”belönats”, säger han.

Och nu har andra länder i världen tröttnat på västvärldens ständiga krig. Kina har tagit på sig rollen som medlare, och lyckats nå sämja mellan Saudiarabien och Iran.

Detta är en oerhört viktig händelse, säger Lars Bern i Swebbtv Nyheter.

– Kina har tagit över den globala ledarrollen som USA haft monopol på tidigare. Det är jättebra att Saudiarabien och Iran har en fredlig relation. Man har ju varit rädd för ett krig mellan de här stora oljestaterna. Men nu ser det ut att inte bli så, utan de kommer komma överens. Men framför allt detta att Kina engagerar sig i en sådan överenskommelse skulle jag vilja kalla för en geopolitisk jordbävning. Detta måste vara rena katastrofen för amerikanerna.

– Det här markerar slutet på den hegemoni som styrts väldigt mycket från USA och västvärlden. Det är en oerhört intressant och viktig händelse. Och den kommer få en fortsättning, tror jag. Nästa steg vi får se är nog att Kina ser till att kriget i Jemen tar slut, som varit ett mycket värre och blodigare krig än det i Ukraina. Där har ju framför allt civilbefolkningen lidit, med svält och elände. Så vi får verkligen hoppas att det äntligen blir fred där.

Kina ska nu även samtala med Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

– Kinas president Xi Jinping åker till Moskva, och det sägs att han är beredd att ta ett allvarligt snack med Zelensky, fortsätter Lars Bern. Så vi får se om inte Kina kommer spela en betydande roll även när det gäller Ukrainakonflikten. Det rör på sig. Och att Kina engagerar sig får nog mänskligheten se som något oerhört positivt. Kineserna vill ha en fredlig utveckling och utveckla sin ekonomi. De som startar och initierar krig är ju framför allt västmakterna.

– Det var en fredsöverenskommelse på gång mellan Ryssland och Ukraina i början på konflikten för drygt ett år sedan. Men den saboterades av västmakterna, framför allt av Boris Johnson och Storbritannien. Västmakterna spelar en oerhört negativ roll när det gäller världsfreden idag, medan Kina verkar spela en positiv roll, vilket vi får notera med tillfredsställelse.

Se senaste nyhetssändningen:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program