Exakt24-journalist till Swebbtv: ”Jag var tvungen att fly in i polishuset”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: AleWi

Exakt24-journalisten Christian Peterson blev attackerad när han försökte göra ett reportage under upploppen i Rinkeby. Amin Barkhadle ska ha varit drivande i attacken mot Peterson, Barkhadle är enligt Fria Tider S-anknuten.

Under ett reportage som Exakt24 gjorde under upploppen kastades stenar mot Peterson. Detta efter Barkhadle uppmärksammat en våldsam pöbel att Peterson var på platsen.

– När jag dokumenterade den allmänna sammankomsten i Rinkeby där islamkritikern Rasmus Paludan höll sitt tal rusade Amin emot mig. Han spottade på min kamera och uppmanade andra migranter att attackera mig, säger Peterson till Swebbtv Nyheter.

Upploppen i Rinkeby har kopplingar till de upplopp som pågått i stora delar av Sverige efter att den danska politikern Rasmus Paludan eldat koranen. Upploppet fångades av Correns livrapportering från platsen och sedan har upploppen spridit sig i Sverige. Exakt24 var på plats i Rinekby när upploppen startat där för att dokumentera. Peterson anser att polisen på plats agerade skyndsamt när han blev attackerad.

-Stenar flög emot mig och i vimlet hörde jag Amin ropa mitt namn när han och pöbeln kastade stenar emot mig. Till slut fick jag fly in i polishuset samtidigt som det rusade ut poliser som försökte hejda stenkastningen mot polishuset, berättar Peterson.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand gick ut på Twitter och kräver att medborgarskap ska kunna dras in för de missanpassade invandrare som deltar i upploppet, även för andra generationens invandrare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program