EU-eliten är Europas största fiende, enligt politiker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vad är det största hotet mot Europa och dess folk och företag? Den egna makteliten i EU-kommissionen och majoriteten i Europaparlamentet. Det menar den kroatiske EU-parlamentarikern Mislav Kolakušić.

Den kroatiske Europaparlamentarikern Mislav Kolakušić är tillbaka med ny kritik mot makteliten i EU. Den utgör det största hotet mot Europas folk och företag, anser han.

EU-kommissionen fattar bara beslut som är destruktiva för Europa, enligt politikern.

– Små och medelstora företag i Europeiska unionen har bara en stor fiende, och det är EU-kommissionen och majoriteten i detta parlament, säger han i Europaparlamentet.

Man stängde ner länderna under covid baserat på ”ingenting”, påpekar han vidare, och införde sanktioner för att stoppa Ukrainakriget men som i realiteten bara gjort allt värre.

– De falska liberalerna, den falska vänstern och värst av allt den falska mitten har oupphörligen i flera år fattat beslut till skada för den europeiska ekonomin, fortsätter han. ”Lockdown” baserat på ingenting. Sanktioner som skulle stoppa kriget, men vi ser att kriget aldrig har varit värre.

– Grön politik som ställer omöjliga villkor för ekonomin.

Enligt Kolakušić har EU-eliten, bisarrt nog, infört sämre villkor för den egna europeiska ekonomin, varför man blir utkonkurrerade av övriga världen. Makteliten ”inför nya restriktioner varje dag och orsakar nya, enorma skador”, skriver han på Twitter.

– Var har vi landat? För tio år sedan var vi den största ekonomin i världen. Och var är vi idag? Vart är vi på väg? Vi har blivit helt utan konkurrenskraft eftersom vi ställer villkor på vår egen ekonomi som resten av världen inte ställer på sina ekonomier. Det är ohållbart. Vi kommer att fördärvas.

– Kina och andra kommer äta oss till frukost, påpekar han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program