Frilansfotograf och motdemonstranter attackerade under Stockholm Pride

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil från Nick Alinias film

Uppseendeväckande attacker genomfördes från Pride-tågets deltagare i Stockholm mot utomstående aktörer. Frilansfotografen Nick Alinia blev attackerad under Stockholm Pride när han filmade Pride-tåget och motdemonstranter blev nedsprutade med vatten från ett av Swedavias fordon.

Alinia var en av flera frilansfotografer som dokumenterade den kulturmarxistiska paraden, vilken skapat extra stora rubriker i år efter bland annat Björn Söders uttalanden om den på sociala medier. Något Swebbtv Nyheter rapporterat om tidigare.

På Alinias film framgår det hur en afrikansk kvinna skriker något ohörbart åt några poliser en bit bort. Därefter går hon till attack mot Alinia. Den afrikanska kvinnan har avslöjats, av Exakt24:s granskande journalist och reporter Christian Peterson, att vara i sällskap med en högljudd kvinna vid namn Anna Siverskog. Siverskog är projektforskare i ”HBTQ och demens i policy och praktik” vid Södertörns högskola. Efter att den afrikanska kvinnan omhändertogs av polisen sprang Siverskog fram och försökte täcka över Alinias kamera med sin hand. Något som inte lyckas så bra. Poliserna på plats separerar därefter Siverskog och Alinia.

En som hyllat det våldsamma angreppet på X, tidigare Twitter, är musikern Sara Parkman som vid flera tillfällen deltagit i SVT. Hon har bland annat deltagit SVT-programmen Jills Veranda och Babel. Hon menad att attacken mot Alinia var rimlig.

– Denna person ska ha tack för att hon tar en för laget – personen bakom denna hetsande tweet höll en homofobisk banderoll mitt under pågående Pride-parad. Rimlig aktion, skrev Parkman på X.

Alinia menar i ett svar att Parkman ljuger och att han inte hållit i någon banderoll.

Detta var däremot inte den enda dokumenterade attacken från Pride-tågets deltagare. Under Pridetåget sprutade också Swedavias fordon som hade en vattenslang ner motdemonstranter från NMR som höll upp en banderoll. Det inträffade har kritiserats av många på sociala medier och Glenn Jason var en som reagerade mot det hela.

– NMR (som jag hatar) stod med en banderoll på en bro under Pride. Det var säkert ett dumt budskap, men inte olagligt. Swedavia deltog i paraden med en vattensprutbil och sprutade då vatten på NMR-protestanterna. Ja, det var ”bara” vatten, men en viktig gräns har passerats nu, skrev Jason på X.

Swedavia äger flera flygplatser runtom i Sverige, bland annat Arlanda flygplats.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program