Enorma mängder ”vaccin” måste slängas – folk vill inte ta sprutan

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. © Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)

Sverige måste nu slänga 8,5 miljoner doser ”vaccin” mot covid-19 eftersom folk inte vill ta sprutan längre, rapporterar SR Ekot. Sveriges tidigare vaccinsamordnare Richard Bergström är kritisk till att Folkhälsomyndigheten inte skapade större efterfrågan och fick svenskarna att ta ännu mer av substansen.

Det är Ekot som nu rapporterar att Sverige kasserar nära 8,5 miljoner doser så kallat ”covidvaccin”, vilket motsvarar ungefär en femtedel av allt vaccin som köpts in.

Förklaringen är att svenskarna inte vill ta sprutan längre.

– Den stora volymen är ju doser som människor inte har velat ta, alltså dos 3, 4 eller 5. De var redan inköpta, och nu måste de förstöras, säger Sveriges tidigare vaccinsamordnare Richard Bergström till Ekot.

Bergström, som plötsligt sade upp sig från sin roll som vaccinsomordnare i höstas, påpekar att han själv var tydlig med att Folkhälsomyndigheten skulle rekommendera ”alla” att ta en höstdos av produkten. Men enligt Bergström var Folkhälsomyndigheten inte tydlig med detta, så i stället uteblev efterfrågan.

Totalt handlar det om ”vaccin” för 1,5 miljarder kronor som nu måste slängas.

Folkhälsomyndigheten har inte velat ställa upp på en intervju, enligt Ekot.

Redan i mars 2020, då tuffare virusvariant härjade, hade covid-19 en extremt låg dödlighet på 0,1 procent bland personer under 70 år.

Specialistläkaren Ryan Cole har tidigare kallat ”vaccinet” för den farligaste medicinska produkten någonsin.

– Det mest kriminella var att uppmana personer som hade naturlig immunitet att ta vaccinet. En del bevis tyder på att du löper tre gånger större risk att få en allvarlig biverkning om du redan haft covid och tar vaccinet, har hjärtläkaren Aseem Malhotra sagt till Epoch Times. Särskilt inom de första månaderna. Detta är bortom kriminellt. Låt oss bara kalla det för vad det är.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program