Nyans dockhängning sågas

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Nyans Youtube-kanal

Partiledaren för Nyans, Mikail Yüksel, sågas på Twitter för sina planer på att hänga dockor föreställande partiledarna Jimmie Åkesson (SD) och Johan Pehrson (L). Många menar att Nyans aktion är patetisk och andra att Yüksel borde åka hem till Turkiet.

Yüksels och Nyans planerade dockhängning kommer som en reaktion på Koranbränningen utanför Turkiets ambassad som utfördes av Stram Kurs partiledare Rasmus.  Johan Pehrsson menade i en intervju med Aftonbaldet att man får skända religioner i Sverige, medan moderata ministrar valde att fördöma handlingen under en pressträff på Rosenbad. Ministrarnas kritik mot koranbränningen kritiserades av Jimmie Åkesson i en mailkonversation som Aftonbladet tagit del av.

– Du kommer alltid vara mest kränkt av oss i vårt land. Behandla ditt identitetstrauma bäst du vill, vi andra trivs bra med våra liv, skriver den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Adam Marttinen som en reaktion på den planerade dockhängning.

Flera menar att aktionen är barnslig och patetiskt. Andra uppmanar Yüksel att åka hem till hemlandet Turkiet. Yüksels lojalitet har vid flera tillfällen ifrågasatts, bland annat efter att varit öppen med han sökt kontakter med den turkiska för att tala om situationen i Sverige.

Yüksel var tidigare aktiv inom Centerpartiet, men blev utesluten efter att han avslöjats med att ha kontakt med den turkiska radikalnationalistiska organisationen Grå Vargarna.

Alternativ för Sverige kommer genomföra en tyst aktion på plats där de uppmärksammar behovet avseende återvandring, när partiet Nyans med turkiska kopplingar ska elda dockorna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program