Ekonomiprofessorn: ”Världsbanken och IMF är världens mest ondskefulla organisationer”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Michael Hudson. © Foto: author: Ian Buswell/copyright holder: Megan Ashcroft (Renegade Inc.) (CC BY-SA 4.0)

De globalistiska institutionerna Världsbanken och Internationella valutafonden är ”världens mest ondskefulla organisationer”. Det hävdar den amerikanske ekonomiprofessorn Michael Hudson.

Det är i ett samtal vid The People’s Forum NYC som den kände ekonomen Michael Hudson förklarar vad som skiljer USA:s växande skuldberg med fattigare länders skulder.

– Detta är en väldigt viktig fråga. Vad skiljer Afrikas och tredje världens skulder från USA:s? För det första. USA kommer aldrig betala av sin skuld. Man behöver inte, eftersom man har sin skuld i den egna valutan. Man kan helt enkelt trycka pengar. Afrika har inte sin skuld i en egen valuta. Deras skuld är i amerikanska dollar. Afrika måste tjäna amerikanska dollar. Världsbankens grundläggande princip är att inget land ska odla sin egen mat. Afrika och tredje världen ska bara odla exportgrödor. För att kunna ha ett överflöd och hålla nere priserna måste de köpa sitt spannmål från USA eller Europa. Så om de gör något som vi inte gillar kan vi göra vad USA gjorde mot Kina på 1960-talet. Vi kan sanktionera och hota svälta dem. Så att ha sin skuld i dollar betyder att de måste sälja något som USA vill ha, inte vad de själva vill ha. Enligt min mening är Världsbanken och Internationella valutafonden världens mest ondskefulla organisationer.

Det är alltså så här västvärldens ”imperialism” fungerar, menar Hudson.

– Man får dem att äga skulden i din valuta, inte sin egen. Man kontrollerar deras centralbank och gör dem beroende av dig. Då har du ett strypgrepp på dem.

Eligt Michael Hudson vågar länder inte heller gå emot västvärldens imperialism, och skriva av sina skulder, för då hotar CIA döda dem, säger han.

Läs också: USA:s geopolitiska strategi i Ukraina: ”Samma som i Afghanistan, backa de mest extrema”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program