”Demokratin är en kuliss” – det är oligarker som styr

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den västerländska demokratin och dess politiker är bara en kuliss. Det har coronapandemin och massvaccineringen tydligt avslöjat. Våra länder har sålt sig till ekonomiska intressen, till läkemedelsindustrin och till oligarker. Det förklarar Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern i ett nytt program.

Lars Bern var tidigare helt övertygad om att de så kallade vaccinen mot covid-19 skulle stoppas eftersom de visat sig vara förknippade med så många biverkningar och dödsfall.

Det är vad som ska och brukar ske. Men inte den här gången.

Bern jämför först utvecklingen i Kina med den i västvärlden, och gör en slående upptäckt.

Västvärlden trodde att ekonomisk utveckling skulle göra att Kina utvecklades till en västerländsk demokrati, men så har det inte blivit.

– Man har haft föreställningen att med en fri marknad och en möjlighet att göra affärer öppet så skapas per automatik demokrati. Men nu visar det sig att det inte blivit så. Det har inte alls gått åt det hållet. Kinas kommunistparti är starkare än någonsin. Samtidigt har kommunistpartiet sett till att landets motsvarighet till västvärldens oligarker inte får samma makt som de fått här.

Och i västerländska stater har det blivit precis tvärtom, konstaterar Lars Bern.

– I västvärlden har den politiska makten glidit över till de ekonomiska kretsarna och de håller på att förstöra vår demokrati. Så utvecklingen har alltså blivit den precis rakt motsatta än den man räknade med. Och man hade räknat med att genom medierna kunna styra Kinas demokratiska val, precis som man gör i västvärlden. Men nu går inte det. Och i västvärlden har vi låtit oligarkin ta mer och mer makt. Deras pengar är idag så inflytelserika att våra politiker bara är kulisser.

Detta visar covidhanteringen och massvaccineringen mot smittan med all tydighet, menar han.

– Man låter läkemedelsindustrins intressen gå före allt. Hela vårt politiska etablissemang har sålt sig till det här. Hela. Undantagslöst. Ingen vågar över huvud taget ifrågasätta det för då blir de uthängda av de andra. Detta är ett ”chicken race” av guds nåde.

Västvärlden befinner sig i ”total upplösning”, hävdar Lars Bern. Och samtidigt har västerländska stater gjort sig beroende av Kina, där stora delar av produktionen permanent placerats. Att bedriva ett kallt krig med sin egen fabrik, alltså Kina, blir svårt, konstaterar han. Västvärldens politiker vet inte ens vad de själva håller på med, påpekar Bern.

Lars Berns uttalande om vad covidpandemin egentligen handlar om kan jämföras med något som läkaren Nils Littorin skriver i en debattartikel i GP den 4 januari.

”När FHM enbart godtar vaccinmedierad immunitet i covid-passen uppstår frågan vem de arbetar för? Svenska folket eller Pfizer?”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program