Lars Bern: Centern kan åka ur riksdagen – ”Större fiasko får man leta efter”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vilket block vinner i riksdagsvalet i september? Enligt en mängd mätningar löper Miljöpartiet störst risk att tvingas lämna riksdagen. Samtidigt ser Liberalerna ut att klara sig. I så fall vinner högersidan. Men Swebbtvs politiska kommentator Lars Bern tror inte det blir Miljöpartiet som åker ur, utan Centerpartiet. SVT:s MP-vänliga journalister kommer se till att Miljöpartiet klarar sig, säger han till Swebbtv Nyheter.

Enligt en sammanvägning av flera opinionsmätningar skulle det så kallade högerblocket med M, SD, L och KD få lite fler röster än vänstersidan med S, V, C och MP.

Men Miljöpartiet klarar inte riksdagsspärren, vilket – om siffrorna står sig – skulle innebära att högersidan får långt fler mandat i riksdagen.

Swebbtvs politiska kommentator Lars Bern tror dock att Miljöpartiet ändå kommer klara sig – tack vare det starka stöd som partiet har bland landets public service-journalister.

– Jag tror SVT kommer se till att Miljöpartiet tar sig över spärren. De har ju inslag med klimatskrämselpropaganda varje dag nu, och vi vet att huvuddelen av journalisterna på SVT är miljöpartister. Det kommer vara en massiv propaganda från det hållet, så vi får räkna med att de kommer in, säger han till Swebbtv Nyheter.

Störst risk att åka ur löper i stället Centerpartiet, bedömer han.

På ett år har Centerpartiet rasat från 10 till 5 procent. Stödet har alltså halverats, rapporterade DN i maj. I Nyheter Idag/Sentios marsmätning sjönk Centerpartiet kraftigt till 4,3 procent.

– Det är faktiskt det parti som mest sannolikt åker ur riksdagen. Annie Lööf har ju spelat sina kort så vansinnigt korkat, fortsätter Lars Bern. Värre självmål får man leta efter. Det är hennes frustration för att hon inte fick bli statsminister efter förra valet. Då kände hon sig utvald. Vissa krafter i näringslivet hade pekat ut henne som en statsministerkandidat, tagit in henne i Trilaterala kommissionen och hon fick vara med i Bilderberggruppen.

– Större fiasko får man leta efter, säger Lars Bern om Centerledarens kräftgång.

Det var 2017 som Annie Lööf var inbjuden till globalistmötet Bilderberg.

– Bilderberg är topp-topp-topp. Att Annie Lööf bjuds in är ett kvitto på att de tror att hon kommer att ha stort inflytande i framtiden. De som bjöd in henne till Bilderberg ser henne som en potentiell maktspelare och en blivande statsminister efter nästa val eller senare, sade då statsvetaren Magnus Hagevi till Värnamo Nyheter.

Enligt Hagevi ville världens mäktigaste bland annat veta hur Lööf ställde sig till Nato. Mötet var också en möjlighet för henne att knyta internationella kontakter viktiga för en blivande statsminister. Annie Lööf ville ”verkligen” bli statsminister, är Magnus Hagevi övertygad om.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program