”CIA består av individer som inte tror på demokratiska institutioner”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Robert F. Kennedy Jr © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Övre skiktet av den amerikanska underrättelsetjänsten CIA består av en grupp personer som inte tror på USA:s demokratiska institutioner. Det påstår den demokratiska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. att förra CIA-chefen Mike Pompeo ska ha sagt till honom under en middag för några veckor sedan.

Det är i intervjun med Tucker Carlson som den demokratiska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. säger att han nyligen åt middag med Mike Pompeo, CIA-chef under Donald Trump.

– Det var den konstigaste middagen jag någonsin varit på. Om jag avslöjade de andra personerna som deltog, berättar han. Resten av gruppen gör middagen ännu konstigare.

Kennedy hävdar att Pompeo då sade något avslöjande om CIA.

– Han sade något verkligen intressant till mig, säger Robert F. Kennedy Jr. Det är en intressant kille. Han är smart. Väldigt smart. På pappret en fantastisk amerikan. Hans cv är extraordinärt.

Mike Pompeo var även USA:s utrikesminister mellan 2018-2021.

– Han sade till mig, före middagen, att ”när jag var på CIA, gjorde jag inte vad jag borde ha gjort för att fixa den byrån”. Han uttryckte ånger, fortsätter Kennedy påstå.

– Sedan vände han sig mot mig, tittade mig i ögonen och sade att ”hela övre skiktet av den där byrån består av individer som inte tror på de demokratiska institutionerna i USA”. Det är ett citat.

Om det påstådda uttalandet verkligen gjordes, och om citatet stämmer, bekräftas inte i programmet. Men Kennedy hävdar alltså det. Tucker Carlson verkar inte så benägen att fortsätta prata om det, möjligen eftersom det bara är ett påstått citat. Den demokratiska presidentkandidaten har tidigare anklagat CIA för mordet på hans farbror John F. Kennedy.

Se uttalandet HÄR.
Se hela intervjun HÄR.

Läs också: Uppgifter: CIA övervägde kidnappa eller lönnmörda Julian Assange

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program