Lavrov kritiserar västs hyckleri: Reagerar ”unisont” på kuppen i Niger – reagerade inte på statskuppen i Kiev

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. © Foto: U.S. Department of State-State Department photo/ Public Domain

Västmakterna har reagerat enhälligt efter militärkuppen i Niger och kräver att den avsatte presidenten återinstalleras. Detta till skillnad från bristen på reaktioner från väst i samband med den ”blodiga” statskuppen i Ukraina 2014, då landets demokratiskt valde president Viktor Janukovytj avsattes, framhäver Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov under en konferens, rapporterar nyhetsbyrån Tass.

Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov tycker att västmakterna har en märklig inställning när det kommer till statskupper i olika länder.

Militärkuppen i Niger, som är ett bakslag för väst, reagerar man samstämmigt negativt på. Men statskuppen i Ukraina i februari 2014 reagerade man inte emot, hävdar han.

Statskuppen i Ukraina för snart tio år sedan kallar han för ”den blodiga kuppen i Kiev som orkestrerades av Washington och Bryssel”.

– Så unisont väst nu reagerar på kuppen i Niger och kräver återupprättandet av demokratin med nästan alla medel. Sedan, i februari 2014, avsattes den legitima presidenten, jag upprepar, genom en blodig kupp, sade Lavrov på Moskvakonferensen om internationell säkerhet, enligt Tass.

Läs också:

”Bakslag” för väst efter kuppen i Niger, enligt FOI – varnar för ”konspirationsteorier”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program