Youtube förbjuder information som går emot WHO

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Världshälsoorganisationen , WHO, vars näst största finansiär efter Tyskland är Bill Gates. © Foto: Leif Jørgensen (CC BY-SA 4.0)

Youtube trappar nu sina försök att kontrollera medicinisk information. Enligt sina uppdaterade villkor kommer man börja radera material som till exempel uppmanar till alternativa behandlingar av cancer, så som C-vitamin. Det finns nämligen en ”stabil konsensus” när det gäller hur cancer ska behandlas, hävdar företaget. Innehåll som strider mot globalistorganisationen WHO förbjuds.

Youtube, som ägs av Google, har uppdaterat sin policy gällande ”medicinsk desinformation”.

Företaget säger nu bland annat att man ska ta bort påstått falsk information om cancer.

Enligt Youtube finns det nämligen ”en stabil konsensus om säkra cancerbehandlingar”.

Exempel på filmer som kommer raderas är sådana som uppmanar människor att ta C-vitamin mot cancer i stället för att genomgå strålbehandling, förklarar man i ett inlägg på sin blogg.

”Även om specifik medicinsk vägledning kan förändras över tid när vi lär oss mer, är vårt mål att se till att YouTube inte är en plattform för att distribuera information som kan skada människor när det gäller områden med välstuderad vetenskaplig konsensus… För att avgöra om ett tillstånd, en behandling eller ett ämne omfattas av vår medicinska desinformationspolicy kommer vi utvärdera om det är förknippat med en hög folkhälsorisk…”, skriver man vidare.

Enligt Youtubes policy förbjuds så kallat skadlig medicinskt felaktig information som ”strider mot lokala hälsomyndigheters eller Världshälsoorganisationens riktlinjer om specifika hälsotillstånd och substanser”.

Youtube uppger sig ha en ”långsiktig vision” när det gäller medicinsk desinformation. Men företagets försök att styra medicinsk information har pågått länge.

”Uppdateringen är bara ett av flera steg som YouTube gjort under de senaste åren för att bygga ut sin policy om medicinsk desinformation, som också förbjuder falska påståenden om vaccin och aborter”, skriver CNN om Youtubes uppdaterade villkor.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program