CIA pekas ut i Kennedymordet: ”USA inte det land vi tror det är – allt är falskt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den amerikanska regeringen fortsätter vägra publicera samtliga dokument om mordet på John F. Kennedy. Men Fox News Tucker Carlson hävdar att han fått kontakt med en källa som haft fullständig insyn i dessa fortsatt ”dolda CIA-dokument”. Källan bedömer utifrån sin vetskap att CIA var inblandat i mordet på presidenten. Källan påstår också att USA är ett helt annat land än vad allmänheten tror. ”Allt är falskt”, säger personen.

Vem mördade USA:s president John F. Kennedy? Den frågan har gäckat världen sedan mordet i Dallas den 22 november 1963.

Lee Harvey Oswald utpekas som en ensam gärningsman. Han mördades dock själv två dagar efter Kennedymordet. Av en annan påstått ensam mördare: Jack Ruby.

”Vad är oddsen för det?”, undrar Tucker Carlson i ett nytt uppmärksammat inslag.

Nu har tusentals dokument om mordet släppts fria. ”Men troligtvis finns det uppgifter som aldrig kommer att få se offentlighetens ljus, helt enkelt för att de anses utgöra en säkerhetsrisk”, skriver TT/AFP i en artikel på fredagen. Fortfarande är cirka 15.000 handlingar om mordet hemligstämplade, varav de flesta kommer från CIA och FBI, står det i artikeln.

Förra tisdagen skrev Newsweek en artikel om påstådda dokument om en ”hemlig operation” som ska ha godkänts av högt uppsatta CIA-tjänstemän tre månader före Kennedys död, som antyder att CIA använde Oswald i underrättelsesyfte fler veckor före mordet.

”En grupp undersökare som granskar mordet på president John F Kennedy 1963 säger de hittat bevis på att hans påstådda lönnmördare, Lee Harvey Oswald, var inblandad i en CIA-operation bara månader före mordet, vilket återuppväcker frågor kring huruvida Oswald verkligen var ensam i beslutet att döda den yngste man som någonsin valts till president”, skriver Newsweek.

Även Fox News Tucker Carlson pekar alltså nu finger åt CIA och påpekar att Vita huset fortsätter undanhålla viktiga dokument om mordet.

1992 antog den amerikanska kongressen en lag som sade att alla dokument om Kennedymordet skulle offentliggöras senast 2017. Men så blev det inte. Enligt Fox såg även Mike Pompeo, som var CIA:s chef 2017, till att undanhålla tusentals sidor med CIA-dokument. Och detta har även Bidenadministrationen fortsatt med, skriver Fox News.

– Uppenbarligen inte för att skydda någon person. De är alla döda. Det är för att skydda en institution. Men varför?, säger Tucker Carlson.

– Idag bestämde vi oss för att ta reda på det. Vi pratade med en person som hade tillgång till dessa fortfarande dolda CIA-dokument, en person som var djupt bekant med dess innehåll. Vi frågade den här personen direkt: ”Var CIA delaktig i mordet på John F. Kennedy, en amerikansk president?” Och här är svaret vi fick, ordagrant. Citat: ”Svaret är ja. Jag tror att de var inblandade. Detta är ett helt annat land än vad vi trodde det var. Allt är falskt.”

– Det är svårt att föreställa sig ett mer upprörande svar än så. Återigen, detta är inte en ”konspirationsteoretiker” som vi pratat med. Inte ens i närheten. Det här är någon med direkt kännedom om informationen som återigen undanhålls från den amerikanska allmänheten. Och svaret vi fick var entydigt. Ja, CIA var inblandat i mordet på presidenten.

Det kanske inte förvånar vissa. Men, påpekar Tucker, betydelsen är enorm.

– Det betyder att det inom den amerikanska regeringen finns krafter helt bortom demokratisk kontroll. Dessa krafter är mäktigare än de folkvalda som antas övervaka dem. Dessa krafter kan påverka valresultat. De kan till och med dölja sin delaktighet i mordet på en amerikansk president. De kan med andra ord göra i stort sett vad de vill. De utgör en regering inom en regering som genom sin existens hånar idén om demokrati.

Vidare påpekar han att Fox-redaktionen blev chockad när man fick veta detta.

Tucker Carlson bad Mike Pompeo delta i programmet för en kommentar. Men han vägrade.

”Fler bevis på något vi känt till i decennier; Oswald var en CIA-tillgång”, skriver den mördade presidentens brorson Robert F. Kennedy Jr. i en kommentar på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program