BlackRock om inflationen: Sätt på er säkerhetsbältet – detta saknar motstycke

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Robert Kapito. Foto: Wilson Center

En hel generation kommer få lära sig vad det betyder att ”uppoffra” och lida brist på saker. För inflationen som nu sker kommer få ”dramatiska” konsekvenser för samhället, hävdar BlackRock-grundaren Robert Kapito, enligt Bloomberg.

Det är Robert Kapito, en av grundarna till den enorma amerikanska fondförvaltaren BlackRock, som nu varnar för att inflationen kommer få dramatiska effekter på ekonomin.

En hel generation kommer få lära sig vad det innebär att lida brist, hävdar han.

– För första gången kommer den här generationen att gå in i en butik och inte kunna köpa vad de vill ha, sade Kapito i samband med en konferens i Texas. Vi har en väldigt privilegierad generation som aldrig har behövt uppoffra.

Kapito kallar det som nu sker för en ”bristinflation”, med vilket han menar en brist på saker, däribland jordbruksmaterial, bostäder och olja.

Enligt The Blaze syftar han främst på den amerikanska ekonomin som har en ännu högre inflation i Sverige. I februari var den hela 7,9 procent.

– Jag skulle ta på mig säkerhetsbältet, för det här är något som vi inte har sett, säger Kapito.

Västvärlden har lagt hela skulden på Ryssland, men inflationen var oundviklig och beror på den så kallade covidhanteringen och den enorma mängd nya pengar mot noll procents ränta som tryckts upp under ”pandemin”. De besinningslösa ”åtgärderna” infördes på grund av ett virus med en dödlighet på 0,1 procent för människor under 70 år, vilket fastslogs redan sommaren 2020, alltså innan förkylningsvarianter som omikron.

Kriget i Ukraina har blivit det tygstycke som västerländska makthavare hänger upp för att försöka dölja sitt eget ansvar.

Dessutom har sanktionerna mot Ryssland börjat slå tillbaka kraftigt mot Europa och den egna ekonomin i väst. Dollarn urholkas när det internationella monetära systemet nu fragmenteras, samtidigt som rubeln redan har lyckats återhämta sig. Europa kan inte ersätta den ryska naturgasen, bränslepriserna är skyhöga och Ryssland tänker bara leverera mat och jordbruksprodukter till så kallat vänligt sinnade länder, alltså inte Europa och Nordamerika.

Se även Jonas Nilssons dokumentär ”Makthavarna du aldrig valde”, som bland annat fokuserar på BlackRocks enorma makt i världen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program