Biden kungjorde ”en ny världsordning”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Världen befinner sig just nu i en sällsynt brytpunkt. En ”ny världsordning” håller på att formas, och USA ”måste leda den”. Det sade USA:s president Joe Biden i ett tal i går.

Förra veckan hävdade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att USA:s inblandning i konflikten i Ukraina egentligen handlar om något annat, om att kontrollera världen.

– USA har betvingat hela Europa, sade Lavrov i ryska RBC. Detta är ett epokgörande ögonblick i modern historia. Det avspeglar kampen för hur världsordningen kommer att se ut.

Under ett tal vid intresseorganisationen Business Roundtable på måndagen talade Joe Biden i liknande termer, när han pratade om ekonomin.

– Min mamma hade ett uttryck: ”Ur allt hemskt kommer något gott om du letar tillräckligt noga.” Jag tror att detta ger oss betydande möjligheter att genomföra verkliga förändringar. Vi är vid en brytpunkt i världsekonomin. Inte bara i världsekonomin, utan i världen. Och detta är något som inträffar var tredje eller var fjärde generation, sade USA:s president och fortsatte:

– Häromdagen berättade en av mina främsta militärer för mig att 60 miljoner människor dog mellan 1900 och 1946. Sedan dess har vi etablerat en liberal världsordning, och något liknande har inte hänt. Det dör många människor, men inte i närheten av det kaoset. Och nu befinner vi oss i en tid då saker och ting förändras. Det kommer att bli en ny världsordning, och vi måste leda den. Och vi måste ena resten av den fria världen i det.

Se hela talet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program