”Vi slåss för den nya världsordningen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukraina slåss ”för den nya världsordningen”. Det hävdar den liberala parlamentsledamoten och partiledaren Kira Rudik i Fox News.

Kriget i Ukraina fortsätter.

Nu har även Sveriges riksdag beslutat att bland annat skicka 5.000 pansarskott, 5.000 kroppsskydd och 5.000 hjälmar till Ukraina.

”De som förser Ukraina med vapen kommer att hållas ansvariga om de skulle användas mot ryska trupper”, svarar Ryssland enligt Ekot.

Samtidigt ska Ukraina ha beväpnat sin befolkning.

– Vi delar redan ut vapen för att skydda vårt land och kommer fortsätta göra det till alla som vill och kan försvara Ukraina, sade landets president Volodymyr Zelenskyj förra veckan enligt TT.

I en intervju med Fox News förklarar nu Kira Rudik, ukrainsk parlamentsledamot och partiledare för det liberala partiet Holos, vad det är man krigar för.

– Vi har slagits mot Putin de senaste åtta åren. Men detta är en kritisk tidpunkt. Vi slåss inte bara för Ukraina. Vi slåss för den nya världsordningen, för de demokratiska länderna, säger hon.

– Det finns ingen kraft i världen som kan krossa oss.

I en intervju med BBC Radio Scotland ska hon även ha sagt att kriget kommer igångsätta ”en ny världsordning”, uppger brittiska medier.

På Twitter har bland andra vänsteroligarken George Soros tagit Ukrainas sida i konflikten.

”Det är viktigt att både den transatlantiska alliansen (USA, Kanada, Europeiska unionen och Storbritannien) men även andra nationer gör allt som står i deras makt för att stödja Ukraina i dess tid av existentiellt hot”, skriver han i ett inlägg.

Läs tidigare artiklar:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program