Biden vill planera för ”den andra pandemin”

USA:s regering kommer behöva mer pengar. Inte bara för att ”vaccinera” små barn mot covid-19, utan för att kunna planera en andra pandemi.
– Det kommer att bli en ny pandemi, förklarade Joe Biden under en pressträff.

Det var under en presskonferens i Vita huset på tisdagen som USA:s president Joe Biden talade om vaccinering av barn.

– Detta är en mycket historisk milstolpe, ett monumentalt steg framåt. USA är nu det första landet i världen som erbjuder säkra och effektiva covid-19-vacciner för barn så unga som sex månader gamla. För första gången i vår kamp mot denna pandemi kan nästan alla amerikaner nu få tillgång till livräddande vaccin. Och vi är redo.

– Föräldrar kommer snart kunna börja boka tid och ta itu med vaccin på barnläkarmottagningar och barnsjukhus, fortsatte han. Dessa vaccin är säkra och effektiva, och godkända efter omfattande vetenskaplig granskning.

Men han avslöjade också att det kommer en ny pandemi. Detta när han fick frågan om han kommer behöva mer pengar från kongressen.

– Nåväl, vi klarar oss åtminstone i år. Vi behöver mer pengar. Men vi behöver inte bara mer pengar för vaccin för barn så småningom. Vi behöver mer pengar för att planera för den andra pandemin. Det kommer att bli en ny pandemi. Vi måste tänka framåt.