Arabiska män iförda militära uniformer i Malmö

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Envato Elements ©

Under gårdagskvällen och natten till idag ska våldsamma demonstrationer genomförts av pro-palestinska grupperingar i Malmö. På bilder som som sprids från de olika demonstrationerna under gårdagen syns bland annat två arabiska män i full militär uniform vid dessa demonstrationer.

Bilderna har bland annat lagts ut på X och på en av bilderna ser man att en av männen har en palestinsk flagga på sin fullständiga uniform. På den andra bilden ser man en annan arabisk man som utöver militär uniform också har en palestinasjal på sig. Demonstrationerna har dragits samman efter att Israel deltagit i Eurovision Song Contest som arrangerades på Malmö Arena i år, något pro-palestinska grupper i Sverige kritiserat.

Under några av demonstrationerna under helgen ska våldsamheter utbrutit och de pro-palestinska demonstranterna ska ha skingrats av Polisen. Bland annat blev den ökända klimatlobbyisten Greta Thunberg bortförd från platsen, detta enligt GP. Svensk polis hade också uppbackning av både norsk och dansk polis under Eurovision.

Polisen meddelar på sin hemsida att en person ska ha gripits. Ytterligare fyra personer är anmälda för brott mot ordningslagen efter att flera icke tillståndsgivna demonstrationer genomförts under gårdagskväll och under natten till idag. Totalt ska 20 personer omhändertagits av Polisen under de våldsamma demonstrationerna. Polisen var tvungna att bland annat använda pepparspray vid flertalet tillfällen då de möttes av våld från demonstranterna.

På filmer från drönare som Independent använde av för att filma en tillståndsgiven demonstrationerna under dagstid igår, så syns bland annat en trumslagare som har militärbyxor på sig. Minst tre personer har således haft militära uniformer eller delar av uniform på sig under demonstrationerna. I kommentarerna till bilderna på de två männen som är iförd militära uniformer ställs frågan om det kan röra sig om olovlig kårverksamhet.

Demonstrationerna i Malmö har varit hett omdebatterade på sociala medier och fortsätter vara så även idag. Många menar att konflikten i Mellanöstern inte borde beröra Sverige, men att Sverige som en följd av massinvandringen även importerar utländska konflikter till vårt land.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program