Annie Lööf (C) i utfall mot såväl SD som V i sitt jultal

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Centerpartiets Youtube-kanal

Annie Lööf (C) genomförde sitt jultal samtidigt som bottennoteringar vad gäller förtroendet för henne presenteras. Lööf gick i sitt tal till sedvanliga angrepp mot såväl Sverigedemokraterna som Vänsterpartiet. Hon fortsatte även att framhålla sitt politiska projekt, den breda mitten. Ett politiskt projekt många experter anser vara dödförklarat sedan länge.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf höll ett livesänt jultal. Något som sker samtidigt som hon noteras för rekordlågt förtroende bland väljarna detta år. Centerpartiet har även tappat i opinionen. Det är ett skadeskjutet parti och partiledare som går in i valrörelsen. Centerpartiet och Lööf har utöver försvagade opinionssiffror förlorat viktiga politiska strider mot såväl Sverigedemokraterna som Vänsterpartiet, sina utpekade motpoler i politiken. Två partier hon i sedvanliga ordning gick till angrepp emot.

Hon menade under talet att det i den ”breda mitten” som samarbetena behöver hittas. Där Tyskland framhölls som ett gott exempel.

– Vi vet att det inte är ytterkanterna som tar Sverige framåt. Utan starka samarbeten i mitten. Samarbeten som står upp för anständighet och öppenhet. Som låter både tryggheten och friheten växa, menade Lööf under talet.

Hon angrepp socialismen, något som många menar var en markering mot Vänsterpartiet. Sverigedemokraterna pekade hon rakt ut som nazister under talet.

– För första gången sedan demokratins genombrott för hundra år sedan kan ett högerpopulistiskt parti, grundat av nazister, med öppet främlingsfientliga åsikter, få direkt inflytande över hur Sverige styrs, menade Lööf med allvarlig blick.

Talet i övrigt fokuserade bland annat på landsbygdens villkor, en landsbygd som många menar att Centerpartiet övergett politiskt sedan länge. Ett annat fokus var psykisk ohälsa bland unga. Exakt hur hon ville åstadkomma bättre psykisk hälsa för de unga framgick inte, utan talet var mer inriktat på att det var dåligt och att Centerpartiet ville göra något åt det. Det enda faktiska förslaget var att digitalisera elevhälsan. Varför eller hur digitalisering av elevhälsan kommer hjälpa unga med dålig psykiska hälsa framgick däremot inte under talet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program