30-åring död efter skottlossning i centrala Kristianstad

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den misstänkta brottsplatsen vid Höjdvägen i centrala Kristianstad. Polisen har spärrat av ett större område runt platsen. Området där skjutningen ägde rum är inte ett problemområde. Foto: Läsarbild

En man i 30-årsåldern har avlidit efter en skottlossning i centrala Kristianstad. Mannen hittades på marken vid en parkeringsplats vid Höjdvägen, enligt polisen.

Det var vid 20-tiden på tisdagskvällen som polisen fick flera larm om höga smällar på Höjdvägen i Kristianstad, som ligger bara hundratals meter från stadens torg men även från polishuset.

På platsen hittades en person liggandes på marken vid en parkeringsplats.

Den skadade personen fördes till sjukhuset med ambulans men avled av sina skador.

”Mannen som fördes till sjukhus har avlidit. Anhöriga är underrättade”, skriver polisen på sin hemsida vid 21-tiden, alltså strax efter händelsen, som rubriceras som mord alternativt dråp.

Området där skjutningen ägde rum är inte ett ”utsatt område”. Där ligger några butiker, en pizzeria men framför allt bostäder.

Enligt Region Skånes hemsida är det en man i 30-årsåldern som avlidit. Region Skåne anger inte uttryckligen att mannen avlidit av skottskador utan skriver ”Våld”.

– Vi kan bekräfta skottlossning, men går inte in på detaljer om hur mannen hade skadats, säger poliens presstalesman Patric Fors till Aftonbladet.

Just nu pågår en större polisinsats i staden med en mängd polisbilar. Ett större område runt den misstänkta brottsplatsen har spärrats av. En polishelikopter har efter händelsen oavbrutet cirkulerat över staden.

Tekniker är på väg för att göra en kriminalteknisk undersökning på platsen.

Texten uppdateras.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program