16-årig irakier begärs häktad efter dödsskjutning i Kristianstad

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Många polisbilar hade skickats till brottsplatsen vid Höjdvägen i centrala Kristianstad i tisdags. Ett stort område spärrades av i det annars lugna bostadsområdet. Foto: Läsarbild

En 16-årig invandrare med irakiskt medborgarskap begärs nu häktad misstänkt för mord efter skjutningen i centrala Kristianstad i tisdags.

Det var vid 20-tiden i tisdags som en 30-årig man mördades i centrala Kristianstad. Mannen ”sköts ihjäl på en parkeringsplats”, som Expressen uttrycker det.

Skjutningen skedde vid Höjdvägen på Lyckans Höjd mycket nära stadens centrum och i ett vanligtvis lugnt bostadsområde, där det ligger några småbutiker men främst bostäder.

Nu har en 16-årig pojke begärts häktad misstänkt för bland annat mord.

Enligt häktningsframställan, som Swebbtv Nyheter tagit del av, handlar det om en person född 2006 med medborgarskap i Irak. Han behöver inte tolk, enligt domstolens dokument.

16-åringen begärs häktad misstänkt för mord, försök till mord samt grovt vapenbrott.

Enligt Expressen greps den misstänkte efter bara 30 minuter. Han ska ha flytt på en elsparkcykel och sedan gripits på Näsbyområdet ungefär 1,5 kilometer från brottsplatsen. Han nekar till brott och är inte känd av polisen sedan tidigare, skriver tidningen.

Den häktade är folkbokförd vid gettot Gamlegården, som ligger på Näsby.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program