17-åring skjuten i huvudet i Linköping

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Skjutvapenvåldet fortsätter i Linköping. Igår sköts en ung pojke i huvudet. Men den här gången inomhus, och inte i ett getto. Polisen känner dock till de inblandade personerna och utreder ändå kopplingar till gängbrottslighet.

Det var vid 18-tiden igår som polisen larmades till en adress i området Stångebro i Linköping med anledning av en skottlossning inomhus.

På platsen fanns en skottskadad pojke, som fördes till sjukhus med ambulans.

En 20-årig man är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mordförsök.

Enligt Aftonbladet sköts pojken i huvudet, men överlevde. Hur allvarliga skador det handlar om är oklart.

Det är också oklart exakt vad som hänt. Både den misstänkte och den skottskadade är kända av polisen sen innan, och polisen utreder kopplingar till gängbrottslighet, skriver Aftonbladet.

”Vad som har inträffat är i nuläget oklart. Flera polispatruller, med olika specialkompetens, är involverade i ärendet och vidtar utredningsåtgärder”, uppger polisen på sin hemsida.

Skjutvapenvåld och gängbrottslighet har blivit ett enormt problem i Linköping. Det råder rentav ett ”krigstillstånd” mellan gängkriminella i Linköping, har Swebbtv tidigare rapporterat. Men gårdagens skjutning, som var den tionde sedan april, skiljer sig i den mening att den inträffade inomhus och inte i ett getto, enligt polisen.

– Det här är inte så som man känner igen universitetsstaden Linköping, en stad som vanligtvis brukar vara ganska förskonad från våldsbrott, har Jan Staaf, kriminalkommissarie i Linköping, tidigare sagt till Aftonbladet om våldet i staden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program