Globalistgruppen World Economic Forum förespråkar nu en övergång från att äga saker, däribland bilar, till att dela dem med varandra. ”Grön energi” är nämligen väldigt dyrt, konstaterar organisationen. Därför måste människor dela i stället för att äga. Idén – som påminner om ren kommunism – har redan attraherat Sveriges regering, som sagt att man vill ha en ökad delningsekonomi. Men även Moderaterna motionerar i riksdagen om att Sverige ”ska bli världens bästa land för delningsekonomi”. Globalisterna förespråkar uttryckligen en sorts samhällsomstörtning: ”Vi behöver en ren energirevolution, och vi behöver den nu”, skriver World Economic Forum i en ny artikel på sin hemsida.
Tidigare i år sade den brittiska journalisten Katie Hopkins att globalisterna har som mål att utplåna privat ägande av bilar.
– Sanningen är att det är en medveten agenda för att förhindra människor att kunna köra bil. Och detta har jag sagt länge. Inom fem år kommer britter inte längre ha rätt att äga eller köra ett privat fordon. Om detta inte är på början på det, kommer jag äta upp min tröja, förklarade hon.
Och hon kan få rätt.
På sin sajt redovisar nu World Economic Forum, som västerländska makthavare vallfärdar till i Davos varje år, hur den ”cirkulära ekonomin” – som Sveriges regering lyder under – ska gå till.
Artikeln har även uppmärksammats av Fox Business och Yahoo Finance.
Organisationen förklarar att det är dags att ”gå från att äga till att använda”, alltså att människor delar saker med varandra i stället för att äga dem privat, med andra ord en delningsekonomi – precis det som Sveriges regering öppet vill införa.
Detta eftersom ”grön energi” visat sig vara extremt dyr. En övergång från ”fossila bränslen” (som egentligen inte är fossila) till ”förnybara energikällor” kommer nämligen, konstaterar WEF, att behöva stora förråd av kritiska metaller, däribland kobolt, litium och nickel.
”Brist på dessa kritiska mineraler kan öka kostnaderna för ren energiteknik”, skriver globalistorganisationen.
Lösningen som presenteras är att dela saker. Och detta innefattar bland annat datorer, mobiltelefoner – och bilar.
”Den genomsnittliga bilen eller skåpbilen i England körs bara 4 procent av tiden… Mer delning kan minska ägandet av ledig utrustning och därmed materialanvändningen. Bildelningsplattformar som Getaround och BlueSG har redan tagit den möjligheten att erbjuda fordon där man betalar per använd timme”, skriver en WEF-representant och fortsätter:
”För att möjliggöra en bredare övergång från ägande till användarskap måste också sättet vi designar saker och system förändras. Till exempel möjliggörs bildelning genom nya nyckellösa upplåsningsfunktioner. På samma sätt behövs användarprofiler som skapar en åtskillnad för arbete och personligt bruk på samma enhet för att minska antalet enheter per person.”
På Wikipedia förklaras delningsekonomi som en ekonomi av ”olika arrangemang för att hyra, dela eller låna saker istället för att själv äga dem”.
Men att introducera dessa ”cirkulära modeller” kommer kräva ”betydande ansträngningar och förändringar av vårt nuvarande sätt att leva”, konstaterar World Economic Forum och påpekar att man vill se en ”ren energirevolution”.
I sociala medier liknas klimatfanatiker och grupper som World Economic Forum vid ”klimatkommunister”, eftersom de använder den så kallade klimatkrisen (som enligt ledande klimatforskare inte existerar) som ursäkt för att omstöpa hela samhället. En kritik som alltså ser ut att ha bäring, då kommunismens idealsamhälle också är ett samhälle utan privat ägande och där egendom i stället ägs gemensamt och fördelas åt ”var och en efter behov”.
Men är det bara vänstern som drivs av denna ideologi? Nej. I oktober 2021 publicerade en rad moderata riksdagsledamöter en motion kallad ”Sverige ska bli världens bästa land för delningsekonomi”, där man förespråkar liknande saker och talar om ett ”nytt sorts ägande”.
De moderata politikerna skriver bland annat:
”Sverige öppnar upp efter pandemin… Tack vare delandet kan resurserna utnyttjas mer effektivt och komma fler till del… Moderaterna vill att Sverige blir världens bästa land för delningsekonomin. Att människor delar varor och tjänster med varandra har förekommit i alla tider… Några av de stora fördelarna med en växande delningsekonomi är att våra resurser kan användas effektivare, varor och tjänster kan komma fler till del och det finns stora potentiella miljövinster av att dela och utnyttja våra resurser bättre… Den brittiska regeringen har deklarerat att Storbritannien ska bli ett Mecka för delningsekonomin och en studie från PWC visar att nästan sex av tio amerikaner tycker att tillträde (access) är den nya sortens ägande. I Finland har delningsekonomin som fenomen vuxit, mycket tack vare en grundlig genomgång av relevanta regelverk… För ett mer sammanhållet och resurseffektivt Sverige bör regeringen därför ta fram en strategi för att upplysa och förmedla kunskap om delningsekonomin. ”
Swebbtv Nyheter varnade för denna utveckling redan förra året. Läs vår tidigare artikel: Regeringens plan: ”Delningsekonomi” där folket inte äger saker