The Great Reset eller verkliga kriser? – ”Slut på överflödet”, säger Macron

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: State Department photo by Ron Przysucha/ Public Domain

Frankrikes president Emmanuel Macron och Belgiens premiärminister Alexander De Croo aviserar nu för tuffa tider för människor, uppger Europaportalen. Mycket tuffa. Men vad finns det egentligen för agenda i bakgrunden?

Situationen i Europa blir allt mer absurd. Västvärldens antiryska sanktioner slår i realiteten inte mot Ryssland utan mot Europa.

Energipriserna har blivit extrema. Så extrema att Europas folk hotas av fattigdom.

För några dagar sedan uppmanade Frankrikes president Emmanuel Macron sin befolkning att acceptera att ”betala priset för frihet”, med hänvisning till kriget i Ukraina.

I kriget sägs Ukraina hittills förlorat en kvarts miljon trupper, skadade eller dödade. Detta enligt den amerikanska militäranalytikern och tidigare FN-inspektören Scott Ritter, som hänvisar till påstått läckta dokument från landets försvarsdepartement, som Swebbtv tidigare skrivit om.

I sex månader har media fått kriget att framstå som en stundande seger för Ukraina. Men i realiteten har Ryssland tagit enorma delar av landet. Scott Ritter hävdar att Ukraina inte har någon chans att vinna kriget, oavsett hur mycket vapen väst skickar.

Emmanuel Macon ser nu stigande priser och ”klimatkris” framför sig. Det handlar om en ”rad allvarliga kriser”, hävdar han.

– Det vi just nu upplever är ett stort skifte eller en stor omvälvning, sade den franska presidenten under höstens första regeringssammanträde.

– Och ett slut på överflödet.

Belgiens premiärminister Alexander De Croo menar i sin tur att de brutala gas- och elpriserna i hans land kommer bestå under lång tid framöver.

– De kommande fem till tio vintrarna kommer bli svåra. Inom ett antal sektorer är det verkligen svårt att hantera de höga energipriserna, säger han enligt VRT.

Samtidigt menar vissa bedömare att detta är precis vad de globalistiska makthavarna vill ha, för att kunna ”ställa om” västvärldens ekonomi till en ”klimatkommunistisk” sådan, eller en ”cirkulär ekonomi” och ”delningsekonomi”, som politikerna själva kallar det.

Att det helt enkelt handlar om ”The Great Reset”.

Sveriges regering talar öppet om att ”Agenda 2030 är en handlingsplan med mål för omställning till ett hållbart samhälle för människorna, planeten och välståndet”.

– Vi är verkligen på väg mot en ekonomisk recession, och det är klart att vår ekonomi kommer behöva genomgå en strukturell omvandling under de kommande åren, i ljuset av klimat- och energiomställningen och den förändrade geopolitiska situationen, säger Filip Abraham, professor i internationell ekonomi, i belgiska Radio 1.

Emmanuel Macrons översittarton möter dock häftiga reaktioner på Twitter, där det bland annat publiceras bilder på när Macron sitter på en jetski. Enligt en del röster är kriget i Ukraina maktelitens ursäkt för att kasta in folket i ytterligare underkastelse.

”Macron bekräftar offentligt The Great Reset”, skriver den serbisk-amerikanska advokaten Aleks Djuricic på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program