Widding: Vi har en ”klimatförbättring” – ”Vi kommer ju från det kallaste läget på 4.000 år”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

FN skrämmer upp världen med sin klimatskräck. Det säger riksdagsledamoten Elsa Widding (SD) i en ny intervju med Swebbtv. Detta beteende är ”en skandal”, menar hon. FN använder ”klimatreligionen”, som Widding uttrycker det, för att ta pengar från ”den rika världen” med det påstådda syftet att ge till fattigare länders klimatarbete.
– Jag tycker det är skamligt hur jag blir påhoppad. Men på något sätt tycker jag det är bra, för det visar att detta har blivit en religion, säger hon.

Det är i ett nytt avsnitt av Swebbtv Vetenskap som Mikael Willgert intervjuar riksdagsledamoten och energianalytikern Elsa Widding.

Widding har släppt en ny bok, som heter ”Sunt förnuft om Energi & Klimat”, och som kommer säljas i Swebbtvs butik.

Elsa Widding kommenterar bland annat det uttalande som António Guterres, generalsekreterare för globalistorganisationen FN, nyligen gjorde om att världen befinner sig i ett ”klimathelvete”.

– Den här personen är otroligt provocerande, säger hon om Guterres uttryckssätt. Det är en skandal. Jag tycker det är fruktansvärt hur han skrämmer upp en hel värld. Han borde faktiskt ställa sig och tala om var han får de här påståendena ifrån.

– Vad menar den här karl egentligen? Alltså allvarligt talat. Vad är den här krisen?

Enligt Widding finns det olika grupper inom FN:s klimatarbete. En rent vetenskaplig, och andra mer politiska. Den vetenskapliga gruppen, arbetsgrupp ett, är väldigt bra, enligt Widding, för den visar på de stora osäkerheter som finns när det gäller ”klimatet”.

– Guterres får faktiskt ta och lugna ner sig. Det borde finnas bättre och mer effektiva sätt om man nu vill föra över pengar från den rika världen till den fattiga, än att gå via klimatreligion. Alla ska tro på den här klimatreligionen för att han ska kunna föra över pengar.

– 2016 var det varmaste året. Det sticker ut ganska rejält. Annars är det mer som brus på en kurva. Det går inte att få en trend åt något håll.

Elsa Widding är inte överförtjust i elbilar, men inte heller helt emot dem. Var ska elen komma ifrån? Dessutom krävs det väldigt mycket råvaror och metaller för att tillverka dem.

– Jag tycker inte det är något som behöver stressas fram. Det går även åt väldigt mycket koldioxid för att tillverka dem. Så det är ju inte helt oproblematiskt. Men så är det ju i Sverige. Man får inte prata om att det finns problem, för då betyder det att man är emot.

Verkligheten är dock mer ”grå” än ”svart och vit”, som den ofta framställs som, betonar hon.

Tidigare var det mycket prat om att fordon skulle gå etanol, och gas, och diesel. Men nu är det plötsligt bara el som gäller.

”Hajpen” har skiftat fort, vilket oroar Widding.

– Jag tycker man borde ta det lite lugnt. Tänka på hur världen kan förändras och ha ett större säkerhetsperspektiv. Man övergår helt till el, och sen har vi ingen el. Vi har problem redan idag.

Elsa Widding hamnade i blåsväder när hon i riksdagen sade att ”klimatkrisen” saknar vetenskapligt stöd. Hon är förvånad att vissa kan vara så okunniga och rabiata.

– Jag tycker det är skamligt hur jag blir påhoppad. Men på något sätt tycker jag det är bra, för det visar att det har blivit en religion. Men hur kan det vara möjligt?

En av anledningarna till att Elsa Widding från början engagerade sig i den så kallade klimatfrågan, var att hon såg hur barn laddades med ”klimatångest”.

– Den som har bra på fötterna laddar inte sina barn med klimatångest. Även om det hade varit en stor svår kris tycker jag inte man ska lägga det på barnen. För barn ska få vara barn.

Widding vill hellre prata om en ”klimatbättring”. Mellan cirka år 1350-1850 inträffade en kraftig nedkylning i världen som kallas för den lilla istiden. Det var till exempel den som gjorde att Karl X Gustav kunde gå över isen på Bält 1658.

– För vi kommer ju faktiskt från ett läge som var det kallaste på 4.000 år. Det har ju gått upp och ner hela tiden, med 500-600 hundra års intervaller, så varför skulle det inte göra det nu?

Även om människan i någon mån skulle påverka klimatet, betyder inte det automatiskt att det handlar om en kris, enligt Elsa Widding.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program