L:s partiledare angriper SD: ”Brun sörja”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Liberalernas tillförordnade partiledare Johan Pehrson kallar Sverigedemokraterna för brun sörja, i en intervju han genomförde med Expressen. Från Sverigedemokraterna är det tyst efter angreppet från Liberalerna.

Enligt Pehrson ska flera förslag som han menar var för extrema stoppats av Liberalerna. Samtidigt menade Jimmie Åkesson i Agenda strax efter att Tidöavtalet presenterats att hans parti fått genomslag för i princip hela sin migrationspolitik. Pehrson som var på plats i studion vid det tillfället ifrågasatte inte Åkessons uttalande, men gör det alltså nu i efterhand. Uttalandet Pehrson gör står också i strid med Tidöavtalet där det framgår att partierna inte ska smutskasta varandra.

På sociala medier är det flera som reagerat mycket negativt på Liberalernas uttalande, vilket uppfattas som oprofessionellt och att det skadar samarbetet mellan de fyra Tidöpartierna. Sverigedemokraterna har fram till detta publicerades inte kommit med ett officiellt gensvar på Pehrsons påhopp från partiets håll, men däremot har riksdagsledamoten Pontus Andersson påmint via Twitter om att partierna kom överens om att inte smutskasta varandra i och med att Tidöavtalet blev officiellt. Även riksdagsledamoten Jessica Stegrud har kommenterat Pehrsons intervju, men inte berört hans påhopp på Sverigedemokraterna utan istället dess politiska innehåll.

Många gör en poäng i att den profilerade politikern för Liberalerna, Mårten Hemström, tidigare sagt att han kommer blockera de som använder sig av färgen brun för att beskriva regeringssamarbetet. Nu har hans egen partiledare gjort det, men hittills har Hemström inte blockerat sin egen partiledare.

(Artikeln updpaterades 2022-11-20 14:04)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program